Afbeelding
G.Brokelman

Het verhaal - Van Gaal

wo 4 augustus 2021 Op het Twenterandje

Ja, Louis van Gaal wordt voor de derde keer bondscoach van het Nederlands elftal, het kan niet op, of is het ‘drie keer is scheepsrecht’? Hij komt met in z’n kielzog Danny Blind en Henk Fraser, allemaal oudjes van destijds Sparta Rotterdam, volgelingen van Juul Deelder, de toenmalige nachtburgemeester van Spangen.

Na het echec op het Europees Kampioenschap met Frank de Boer moeten nu de teugels weer meer dan flink aangehaald worden. Discipline und ordnung muss sein. Bij tegenspraak door de volgevreten vedettes kunnen ze gelijk de koffer pakken en komen ze er ook nooit meer in.

Ook de volledige pers kan de borst natmaken, anderhalve meter afstand wordt voor hun al gauw anderhalve kilometer. Ja, natuurlijk heeft de man wel wat in z’n mars, maar om nou in het vliegtuig naar Portugal (alwaar hij woont) al op de knieën te gaan om hem te smeken of hij a.u.b. voor de derde keer weer trainer wil worden is wel de hele wereld op z’n kop.

In de zandbak Qatar moet straks furore gemaakt worden (eerst nog wel zien te plaatsen). Oh ja, het Wilhelmus wordt waarschijnlijk door van Gaal tijdelijk vervangen door wij houden van Oranje (wij houden van Van Gaal), en op de dag waarop gespeeld wordt is het in heel Nederland verplichte kost: BOERENKOOL MET ROOKWORST. Ja, het zal mij niets verbazen, zo heeft van Gaal beslist. Zo MOET het en JA, ZO IS ‘T.