Afbeelding

Twenterand wijst handhavingsverzoek stopverbod af

vr 30 juli 2021 Twenterand

De gemeente Twenterand heeft een verzoek om te handhaven tegen het overtreden van het stopverbod op het Oosteinde, ter hoogte van autobedrijf Abbink, afgewezen. Volgens de gemeente wordt de locatie van het stopverbod regelmatig gecontroleerd door BOA’s en is er daardoor sprake van handhaving.

Het stopverbod op het Oosteinde bij autobedrijf Abbink werd in juli 2020 ingesteld na klachten uit de omgeving over overlast en onveilige verkeerssituaties, veroorzaakt door de vrachtwagens die bij Abbink auto’s laden en lossen en daarbij op de straat staan. Het stopverbod moest hier een eind aan maken, maar een buurtbewoner diende in maart dit jaar een handhavingsverzoek in waarin hij aangeeft dat Abbink zich niet aan het stopverbod houdt. Ondanks herhaalde meldingen bij politie en gemeente is er volgens de buurtbewoner nauwelijks sprake van handhaving. De gemeente laat weten dat de BOA’s mede belast zijn met het toezicht op de naleving van het stopverbod en bevoegd zijn een bekeuring uit te schrijven als zij een overtreding constateren. Zij nemen deze locatie regelmatig mee op hun controlerondes, waardoor er wel sprake is van handhaving.

Geluidshinder

Ook is er sprake van geluidshinder van een heftruck, zouden er uitdeuk- en plaatwerkactiviteiten plaatsvinden en zouden er nog steeds auto’s worden gewassen op het perceel van Abbink. De Omgevingsdienst Twente heeft in een eerder stadium verschillende controles uitgevoerd en toen (oktober 2020) geadviseerd het handhavingsverzoek af te wijzen. In juni 2021 heeft de toezichthouder opnieuw gecontroleerd en daarbij geen veranderingen geconstateerd ten opzichte van de situatie in 2020. Voor de gemeente is er daardoor geen reden om op dit punt te gaan handhaven. De buren kunnen tegen dit besluit wel beroep of bezwaar aantekenen.