Afbeelding

Huurkwijtschelding gemeentelijke sportaccommodaties

wo 28 juli 2021 Twenterand

De gemeente Twenterand verleent ook in het eerste kwartaal van 2021 verhuurders van gemeentelijke binnen- en buitensportaccommodaties volledige kwijtschelding van de huur. Hoewel de gemeente vanuit de Rijksoverheid slechts een gedeeltelijke compensatie krijgt om deze huur kwijt te schelden, is er toch gekozen voor volledige huurkwijtschelding aan de sportverenigingen. “Door de coronacrisis gaan deze verenigingen door een moeilijke tijd”, zegt wethouder Mark Paters. “Lange tijd kon er bijvoorbeeld niet of nauwelijks getraind worden en waren er geen wedstrijden. Dit heeft allemaal invloed op de inkomsten van de verenigingen. Ik vind het om die reden belangrijk dat zij een steuntje in de rug krijgen”, zegt de wethouder. 

Volledige kwijtschelding

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, heeft het kabinet in het najaar van 2020 opnieuw diverse maatregelen ingevoerd. Deze hebben in veel sectoren impact gehad, waaronder de verhuurders van sportaccommodaties. In het eerste kwartaal van 2021 kon er binnen niet worden gesport en buiten beperkt, alleen door jongeren tot en met 17 jaar. Ondanks dat het bedrag niet volledig vanuit het Rijk wordt vergoed, heeft de gemeente Twenterand toch besloten om de huur aan huurders van een gemeentelijke sportaccommodatie volledig kwijt te schelden.

Huurders van gemeentelijke accommodaties

Deze regeling is alleen voor huurders van gemeentelijke accommodaties. Andere eigenaren van sportaccommodaties moeten zelf compensatie bij het Rijk aanvragen. Hiermee kunnen ook zij de huur compenseren aan sportverenigingen die bij hen een accommodatie huren. De gemeente heeft zowel de huurders als verhuurders hierover geïnformeerd.

/