Wie de Saurussen van dichtbij bekijkt, ontdekt dat ze eigenlijk heel speels zijn en helemaal niet gevaarlijk.
Wie de Saurussen van dichtbij bekijkt, ontdekt dat ze eigenlijk heel speels zijn en helemaal niet gevaarlijk. G. Brokelman

Saurussen in de stad

di 27 juli 2021

Op zondag 25 juli heerste er een gezellige drukte tijdens de koopzondag in het centrum van Hardenberg. De terrassen van de diverse uitspanningen waren goed bezet, kinderen konden volop genieten tijdens diverse spelactiviteiten en in het kader van het straattheater liepen er reuzenbeesten door het centrum van de stad.

Er wordt aangenomen dat ze zijn uitgestorven, maar de grootste beesten die ooit op aarde rondliepen, zijn terug in de eenentwintigste eeuw. Met oorverdovend gebrul stormden deze Saurussen zondagmiddag door de straten in het centrum van Hardenberg. Op zoek naar voedsel om hun honger te stillen. Mensen sprongen snel uit de weg, ze hadden nooit zulke gigantische beesten gezien.

Ondanks het vervaarlijke uiterlijk van de Saurussen waagden opvallend veel mensen het om dichterbij te komen en deze prehistorische beesten beter te bekijken. Zij ontdekten dat deze Saurussen eigenlijk heel speels en spontaan zijn: ze happen naar handen (zonder te bijten) en zwaaien met hun staart.