Het winkeltje van het Aquapark De Zandstuve Vroomshoop wordt bemenst door drie vrijwilligsters.
Het winkeltje van het Aquapark De Zandstuve Vroomshoop wordt bemenst door drie vrijwilligsters.

Winkeltje Aquapark de Zandstuve Vroomshoop in ere hersteld

ma 19 juli 2021 Twenterand

Jarenlang runden vrijwilligers van zwem- en poloclub De Zandstuve het winkeltje op het openluchtzwembad De Zandstuve in Vroomshoop. Daarmee kwamen welkome inkomsten voor de clubkas boven water. Door een tekort aan vrijwilligers is ZPC De Zandstuve met deze werkzaamheden gestopt.

Het bestuur van het Aquapark is in het gat gesprongen. Met de gemeente Twenterand is onlangs een overeenkomst afgesloten, waardoor de Vroomshoper Ramon Talen (35) als coördinator met een team vrijwilligers aan de slag kan. Talen verdient als actieve vrijwilliger zijn sporen al bij onder meer KIOS’45 in Sibculo, bij Eurosped, bij Sportlust Vroomshoop, bij de Vroomshoopse Avondwandelvierdaagse en bij de Vroomshoopse Revue. Op verzoek van het bestuur van het Aquapark De Zandstuve Vroomshoop gaat hij nu deze nieuwe uitdaging aan. “Hart hebben voor Vroomshoop drijft me, vrijwilligerswerk is en blijft leuk om te doen en zo kan het Aquapark De Zandstuve haar gestelde doelen realiseren”, verklaart Ramon zijn inzet als vrijwilliger.

Waterspraypark

Als eerste doelstelling geldt na de gerealiseerde familieglijbaan nu het waterspraypark, de waterspeeltuin, voor de allerjongste bezoekers aan de noordwestkant van het Aquapark. Het bestuur van het Aquapark heeft dankzij ondernemers en de bevolking al een bedrag van twintig mille op de wal gebracht, maar er is nog pakweg 48.000 euro nodig. Elke eurocent winst uit de verkoop van frisdranken, koffie, thee, snoep, ijs, schuimblokken enzovoort gaat naar het waterspraypark.

Vrijwilligers

Talen heeft al een team van vrijwilligers om zich heen verzameld, maar het kunnen er nog meer worden. Aanmelden kan bij Ramon Talen via 06-2856 9925. Eerst volgt een kennismakingsgesprek en worden de te verrichten werkzaamheden besproken. Elke dag is het winkeltje, oftewel de Aquahoek geopend van 12.30 tot 17.00 uur. Vrijwilligers zijn inmiddels druk bezig om het winkeltje aantrekkelijker te maken. Zo werd het interieur al van een frisse groene saus voorzien. Een pinautomaat komt er ook om de betalingen wat eigentijdser te maken.

“Duit in het zakje doen”

Talen zag op de openingsdag zaterdag 17 juli tot zijn genoegen al veel vooral jonge bezoekers in het winkeltje. “Duidelijk is te zien dat hier behoefte aan is. De afstemming met het zwempersoneel is prima. Je kunt gewoon merken dat het hoog tijd werd dat het winkeltje terugkwam. We hopen dat de beperkende coronamaatregelen achterwege blijven en dat we samen de komende tijd ook een flinke duit in het zakje kunnen doen voor ons mooie Aquapark”.