Afbeelding

Jongerenwerk Twenterand slaat handen ineen in Maxx

ma 19 juli 2021 Twenterand

Drie jongerenwerkorganisaties uit Twenterand gaan voortaan samen verder als één organisatie onder de naam MAXX! Vanuit deze nieuwe organisatie worden nog meer tieners en jongeren in de kernen van Twenterand bereikt. Tijdens activiteiten, op straat of online, tijdens inlopen en op vindplekken als school, verenigingsleven en kerk. 

De jongerenwerkers van Stichting Jongerenwerk Den Ham (SJDH), Reflection en Incluzio over het ontstaan van Maxx: “Het is heel belangrijk om in deze ingewikkelde tijd signalen van tieners en jongeren sneller in beeld te krijgen. Wij zien dat eenzaamheid, middelengebruik, overlast en (digitaal) pesten meer voorkomt in coronatijd dan voorheen. Hierover hebben wij recent de gemeente Twenterand uitgebreid geïnformeerd. Dat heeft geleid tot het ontstaan van MAXX: door voortaan als één organisatie (MAXX) op te trekken kunnen we nóg sneller reageren op dit soort signalen en zo bijvoorbeeld zwaardere zorg voorkomen. Daarom zullen wij op termijn niet alleen in Den Ham en Vriezenveen, maar in alle kernen zichtbaar en vindbaar zijn. Door nog meer samen te werken kunnen we meer betekenen voor jongeren”.

De jongerenwerkers van MAXX hebben elkaar beter leren kennen door een coachingstraject dat werd aangeboden door de gemeente Twenterand. “We zijn blij dat de gemeente dit traject heeft aangeboden. Er bleek verrassend veel overlap te zitten in elkaars energie, kwaliteit, ambitie en passie voor jongeren”, aldus Gert Bolhuis, voorzitter van SJDH. ‘Niet meer dan logisch om dit bij elkaar te brengen. Onze jongerenwerkers staan al jarenlang met de voeten in de Twenterandse grond en met de expertise van de achterliggende organisaties kunnen wij het jongerenwerk veel efficiënter uitvoeren; kortere lijnen, meer overleg binnen de bestaande kernen en één aanspreekpunt voor jongeren zelf, hun ouders en partners”.

De deelnemende organisaties binnen MAXX onderhouden al nauwe contacten met diverse instanties zoals het gezinswerk, toezicht & handhaving, Veilig Thuis Twenterand, Avedan en Tactus. Dit zal in de toekomst alleen maar worden versterkt. ‘Jongeren in Twenterand verdienen onze volle aandacht’, aldus Micha Baksteen van Incluzio. “Wij gaan ons met MAXX richten op alle jongeren vanaf groep 7 en 8 in heel Twenterand. Zij verdienen onze aandacht. Een van onze beloften is dat alle tieners en jongeren vanaf 10 jaar ons in 2022 persoonlijk kennen!”.