Ondertekening van een raamovereenkomst. V.l.n.r.: Ilse Duursma, Melanie Maatman, Bart-Jan Harmsen en Dick van der Linden.
Ondertekening van een raamovereenkomst. V.l.n.r.: Ilse Duursma, Melanie Maatman, Bart-Jan Harmsen en Dick van der Linden.

Veilig, prettig en betaalbaar wonen

di 13 juli 2021

Huurdersraad Mijande Wonen en woningcorporatie Mijande Wonen hebben met de gemeente Dinkelland en met de gemeente Twenterand afspraken gemaakt over de invulling van het woonbeleid. Partijen zetten in op aantrekkelijke kernen met gevarieerde wijken met betaalbare, duurzame en voldoende beschikbare woningen. Deze afspraken helpen om de gezamenlijke missie waar te maken.

De partijen hebben samen een missie opgesteld. Melanie Maatman directeur-bestuurder Mijande Wonen vertelt: ‘We staan voor een samenleving waarin iedereen een thuis heeft. Daar dragen we met elkaar aan bij door samen te werken aan veilig, goed en betaalbaar wonen in aantrekkelijke kernen en buurten. Met als uitgangspunt dat mensen zoveel mogelijk keuzevrijheid hebben om te wonen en (samen) te leven op een plek en een manier die bij hen past". In de raamovereenkomst prestatieafspraken staat wat partijen de komende jaren willen bereiken. Ook zijn er afspraken gemaakt over rollen en verantwoordelijkheden. De afspraken uit de raamovereenkomst worden iedere twee jaar concreet gemaakt in een uitvoeringsagenda. Hierin omschrijven partijen hoe zij de doelen willen bereiken. De komende jaren zetten partijen vooral in op beschikbaarheid en betaalbaarheid van woningen, woningkwaliteit & duurzaamheid en het sociaal domein. Denk hierbij aan voldoende, betaalbare en duurzame woningen en ook aan meer groenere tuinen en minder tegels. En bijvoorbeeld aan ondersteuning om financiële problemen te voorkomen of te beperken. Meer informatie staat op de website van de beide gemeenten en Mijande Wonen. "We gaan voor het behouden en verbeteren van aantrekkelijke kernen met gevarieerde buurten waar iedereen kan wonen op een fijne plek. Een plek waar mensen aandacht hebben voor elkaar en voor hun omgeving”, licht wethouder Bart-Jan Harmsen van de gemeente Twenterand toe. "Als Huurdersraad vertegenwoordigen we de huurders in Twenterand en Dinkelland. Vanuit die rol denken, praten en doen we mee bij het maken van de afspraken”, licht Dick van der Linden namens de Huurdersraad Mijande Wonen toe. Lees meer op de site.