Afbeelding

Zestig jaar juf Boes!

ma 12 juli 2021 Twenterand

Op woensdag 7 juli is juf Stieni Boes in het zonnetje gezet vanwege haar 60-jarig jubileum in het onderwijs èn op de Oranjeschool. De leerlingen en het team van de Oranjeschool hebben dit gedenkwaardige moment samen met haar gevierd tijdens een drive by feestje bij juf Stieni Boes thuis. ’s Morgens is ze verrast met een ballonnenpilaar, een ontbijt en een aantal herinneringscadeaus. In de loop van de dag zijn de leerkrachten en de (bovenbouw)leerlingen bij haar langs geweest om haar persoonlijk te feliciteren.

Juf Stieni Boes is op 15 augustus 1961 begonnen als juf op de hervormde school. Na haar pensioen in 2001 is ze verbonden gebleven aan de Oranjeschool als invalster en vrijwilligster. Ze was vastbesloten om de 60 jaar vol te maken. Dat heeft ze met verve volgehouden, totdat corona roet in het eten gooide. Op afstand was ze nog steeds heel betrokken bij school en onder het mom van ‘wat in het vat zit verzuurt niet’ is haar 60-jarig jubileum alsnog gevierd.

Op de Oranjeschool heeft juf Stieni Boes het onderwijs de afgelopen 60 jaar flink zien veranderen: van schoolbanken naar tafels en stoelen, van planken vloeren naar linoleum, van klassen naar groepen… Juf Stieni heeft het allemaal meegemaakt. Ze prijst zichzelf gelukkig dat het werken met computers haar bespaard is gebleven, juf Boes is juist van het schrijven. Een groot deel van de Vroomshoopse (oudere) jeugd heeft zijn leesbare handschrift dan ook aan haar inspanningen te danken. 60 jaar lang heeft ze het verschil mogen maken voor haar leerlingen, daar heeft ze op deze dag dankbaar op teruggekeken.