In het gebied rond de Engbertsdijksvenen ontbreken nog diverse veilige fietsverbindingen.
In het gebied rond de Engbertsdijksvenen ontbreken nog diverse veilige fietsverbindingen.

Vragen over veilige fietsverbindingen

do 1 juli 2021

Sinds het eind van de vorige eeuw zetten de inwoners in de omgeving van De Pollen, Bruinehaar en Langeveen zich in voor de realisatie van veilige fietspaden rondom Engbertsdijksvenen. CDA Twenterand ziet mogelijkheden deze paden te realiseren door ze onderdeel te maken van de investeringen die in het kader van de CombiKansen in en rond de Engbertsdijksvenen worden gedaan en stelt vragen over deze kwestie aan B&W.

Eind 2019 zijn ruim achthonderd handtekeningen verzameld om de veilige fietspaden op de agenda te krijgen. Destijds werd echter aangegeven dat er geen geld beschikbaar was om deze veilige fietspaden te realiseren. Nu er ontwikkelingen in en rond de Engbertsdijksvenen zijn, is er hoop voor de realisatie van deze fietspaden door middel van de CombiKansen.


Toch mogelijkheden?

CDA Twenterand ziet het als noodzaak om de verkeersveiligheid te verbeteren rondom dit gebied. Het betreft de laatste fietspaden om alle kernen in Twenterand met elkaar te verbinden. In een brief met vragen aan het college van B&W vraagt het CDA daarom aan het college welke mogelijkheden er zijn om deze fietspaden aan te leggen. De fractie vraagt zich onder meer af of het mogelijk is om de fietspaden in fasen te realiseren zodat de kosten kunnen worden uitgesmeerd over meerdere jaren, of dat er misschien goedkopere opties zijn voor veilige fietsverbindingen. Ook vraagt de fractie of er een mogelijkheid is om geld ‘op te halen’ bij de provincie Overijssel aangezien die onlangs bekendmaakte 23 miljoen euro beschikbaar te stellen voor veilige wegen en fietspaden.


Consequenties

Naast financiële inspanningen zou het CDA graag zien dat de wethouder zich gaat opstellen als ambassadeur voor de inwoners van het gebied De Pollen, Bruinehaar en Langeveen en er voor gaat zorgen dat deze fietspaden er komen. Tot slot wil de fractie van het college weten welke consequenties het ontbreken van een fietspad van De Pollen naar Langeveen heeft voor de verkeersveiligheid.