Afbeelding
FG Kayim

Leerlingen Noordik Vroomshoop maken impact tijdens de laatste schoolweek met het project Impacter LAB

ma 5 juli 2021 Twenterand

In de week van 28 juni t/m 2 juli hebben de leerlingen van de derde klas van het Noordik Vroomshoop zich ingezet voor ouderen, leeftijdgenoten, kinderen en het milieu. Door middel van verschillende activiteiten hebben zij hierdoor impact gemaakt in de Gemeente Twenterand.

ImpacterLAB is een project wat loopt van eind mei t/m 24 juli. Bij het project zetten de jongeren zich in voor bijvoorbeeld de wereld, de gemeente of een bepaalde doelgroep.

De leerlingen zijn vooraf ingedeeld in een LAB waarbij ze allemaal dezelfde interesses hebben. Hierna hebben zij met elkaar gebrainstormd voor welke doelgroep ze iets wilden opzetten. Er kwamen verschillende activiteiten uit. Dit hebben zij georganiseerd en uitgevoerd in hun laatste schoolweek.

Een aantal voorbeelden van de activiteiten zijn:

“Een groep jongens had een super tof idee bedacht om zich in te zetten voor het zwerfafval in water, wat men veel voorbij ziet komen drijven de laatste tijd” zegt Laureen. Door middel van kano varen gingen zij met schepnetten en prikkers het water op en hebben zij het water afvalvrij gemaakt.

Daniëlle Bijenhof van ‘Hapje van’ heeft een workshop cupcakes bakken gegeven aan een paar enthousiaste dames. De ruim 70 cupcakes werden aangeboden aan een BSO Giraf in Vroomshoop.

Voor de leerlingen die het moeilijk vonden om een idee te bedenken, is de hulp ingeschakeld van LABleiders Sophie Vugteveen en Laureen Velnaar. Samen hebben zij een workshop zelfverdediging georganiseerd. Deze werd verzorgd door Raymond van Kammen, ‘My Safe House’. Deze groep heeft uiteindelijk het plan opgepakt om een voetbalkooi te plaatsen bij jongerencentrum “Het Front” in Vroomshoop.

In “Het Front” hebben drie leerlingen 24 uur lang gegamed om geld op te halen voor ‘Stichting KIKA’. Tot nu toe is er 455,- euro opgehaald. De link om te doneren staat nog tot 6 juli open.

Op vrijdag 2 juli kwam wethouder Jeugd, Mark Paters, langs om alle projecten te bewonderen op de ImpacterLAB markt in het Noordik Vroomshoop. De leerlingen kregen voor hun inzet een certificaat van de wethouder.

Mocht je enthousiast zijn geworden en ideeën hebben gekregen om impact te maken in de Gemeente Twenterand? Je kan contact opnemen voor het Impacter LAB bij Laureen Velnaar via het e-mailadres lvelnaar@zorgsaamtwenterand.nl of het telefoonnummer 06 57 45 11 24

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding