Gramsbergen Lichtstad gaat door

di 29 juni 2021


Voor de tweede keer organiseert de Oranjevereniging Gramsbergen e.o. in samenwerking met de horeca een aangepast programma voor Gramsbergen Lichtstad. Na overleg met diverse partijen en gezien de versoepelingen die steeds sneller worden doorgevoerd, is het realistisch dat een groot aantal activiteiten plaats kunnen vinden in de komende feestweek. Het horecaprogramma vindt eenmalig en coronaproof plaats op de Combibaan op de laatste drie avonden in de feestweek. De feestweek vindt plaats van 27 augustus t/m 4 september.

Voorzitter Maarten Willering: “We hebben zo lang mogelijk gewacht met het nemen van de beslissing over de vorm van de feestweek. Iedereen is er aan toe om het jaarlijkse feest in Gramsbergen weer te bezoeken en mee te doen aan activiteiten.

Helaas kan een vergunning voor een traditionele feestweek niet worden verleend omdat we niet kunnen voldoen aan alle coronamaatregelen die volgens de vergunning zijn vereist.

Maar na overleg met de horeca en gemeente denken we toch veel activiteiten te kunnen organiseren, soms in aangepaste vorm. Wat we in ieder geval niet willen is een feestweek op anderhalve meter afstand of een hek om Gramsbergen heen zetten met toegangscontroles.

Dit is wat ons betreft niet uitvoerbaar. We hebben dus gekeken wat wel kan, en daar gaan we voor. Als de vergunning wordt verleend kunnen we zelfs een mooi horecaprogramma aanbieden voor 2.000 bezoekers per avond.

Vooroverleg met de gemeente wijst erop dat dat kan. We willen vooral voor de Gramsbergers en de buurtschappen het feest organiseren".

Alternatief horecaprogramma op de Combibaan

De kans op een vergunning voor het traditionele volksfeest in Gramsbergen met 10.000 bezoekers zonder maatregelen is vrijwel nul. Daarom is met de horecaondernemers gekozen voor een coronaproof horecaprogramma op de Combibaan in Gramsbergen. "We willen vooral de geest van de feestweek levend houden. Door samen iets te organiseren op een afgesloten terrein met toegangscontroles voldoen we aan de regels en kunnen we de Gramsbergers echt iets bieden. Daarnaast hebben we de straten gevraagd naar eigen inzicht straatversiering aan te brengen. We hopen daarmee het saamhorigheidsgevoel onder de Gramsbergers te versterken”. Lees een uitgebreider bericht op www.detoren.net.