Deborah Barelds, al jaren medewerkster bij de dierenopvang in Balkbrug.
Deborah Barelds, al jaren medewerkster bij de dierenopvang in Balkbrug. G. Brokelman

Voorkom vermissing van je huisdier

di 29 juni 2021

Je dier kwijtraken is de grootste nachtmerrie van veel huisdiereigenaren. Vorig jaar raakten 50.000 huisdieren vermist. Een derde van de vermissingen gebeurt tijdens vakantie. Terwijl dat eenvoudig voorkomen kan worden.

Jong of oud, mooi of lelijk, ieder dier heeft recht op een veilig en warm thuis. Dierenopvang Koningen aan de Maatschappijweg in Balkbrug heeft al jarenlang ervaring in de opvang, verzorging en herplaatsing van honden en katten uit binnen- en buitenland. Deborah Barelds, al jaren medewerkster in de opvang, laat weten dat deze zwerfdieren of dieren om wat voor reden ook niet meer bij hun eigenaar kunnen blijven. In het buitenland is de nood helaas nog vaak ontzettend groot. Dierenopvang Koningen zet zich dan ook in om juist voor deze dieren die vaak angstig ,verwaarloosd of mishandeld zijn, een veilig en stabiel huis te vinden. Bij aanschaf van een kat of hond is ook van essentieel belang om het dier van een chip te voorzien. Tijdens de vakantieperiode raken gemiddeld per jaar 50.000 huisdieren vermist en dat voorkom je door ze te laten voorzien van een chip.


Pension voor kat en hond

Tijdens de vakantie of afwezigheid moeten de huisdieren in vertrouwde handen worden achtergelaten. Deborah Barelds, al meer dan vijf jaar werkzaam bij de dierenopvang in Balkbrug: “Wij doen er alles aan om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken voor kat en hond. Om verschillende redenen kunnen baasjes soms niet meer voor hun oudere honden zorgen. En helaas is er vaak geen andere optie en komt hun huisdier in een asiel of opvang. Juist oudere honden hebben liefde en aandacht nodig en verdienen op hun oude dag een fijn en warm thuis”, laat Deborah weten.


Dierenopvang Koningen

Dierenopvang Koningen in Balkbrug is een opvang voor honden en katten uit binnen- en buitenland en in 2009 opgericht door Astrid Koningen. De dagelijkse werkzaamheden worden door Astrid en een aantal vaste medewerkers gedaan. Dierenopvang Koningen is gevestigd aan de Maatschappijkwijk 15 in Balkbrug, tel. 0523-235921.