De deelnemers aan Happen en Trappen kregen onder meer uitleg over de activiteiten bij Zandwinning Oosterweilanden.
De deelnemers aan Happen en Trappen kregen onder meer uitleg over de activiteiten bij Zandwinning Oosterweilanden.

Businessclub DETO ‘Happen en Trappen'

di 29 juni 2021

Om toch tijdens het lopende seizoen elkaar nog een keer live te ontmoeten, hield het bestuur van de Businessclub van DETO op vrijdagmiddag 25 juni het evenement ‘Happen en Trappen’. Ten tijde van de organisatie was nog niet geheel duidelijk wat er wel of niet zou mogen met betrekking tot de coronaregels, dus was besloten om een stukje te gaan fietsen in combinatie met een barbecue op het DETO terras.

Toen rond 15.30 uur alle deelnemers zich hadden verzameld in de DETO kantine, blikte DETO-voorzitter Derby Krommendijk even kort terug op het afgelopen rare jaar. Vervolgens presenteerde de preses de koers die de club de komende jaren gaat volgen met betrekking tot de voetbalzaken. En als klap op de vuurpijl werden ook de eerste plaatjes gepresenteerd van de gewenste nieuwbouw en uitbreiding van de accommodatie want de club groeit uit haar jasje.

Er zal nog heel veel water naar de zee moeten stromen, voor deze plannen daadwerkelijk ten uitvoer kunnen worden gebracht, maar het is goed om te weten waar DETO naartoe wil. Hierbij zal ook de steun van leden, sponsoren, businessclubleden en gemeente Twenterand onontbeerlijk zijn.


Trappen

Na de presentatie werd het gezelschap opgedeeld in vier groepen die afzonderlijk per fiets op pad gingen langs een viertal locaties langs de Almeloseweg en Oosterweilanden. Zo voerde de route de deelnemers langs Abbink Aardappelen, MD Stoffering, Zonnepark Gemeente Twenterand en Zandwinning Oosterweilanden. Op deze vier locaties werd door het betreffende bedrijf een korte presentatie gehouden in de open lucht en kon ter plekke een kijkje worden genomen. Na vijftien tot twintig minuten ging de groep verder richting volgende stop.

Toen het ‘Trappen’ erop zat, konden de deelnemers bij DETO gaan ‘Happen’ op het terras waar kon worden genoten van diverse barbecuegerechten. Al met al een mooie afsluiting van het tweede ‘coronaseizoen’ en tegelijkertijd een goede opmaat naar het nieuwe seizoen en de komende jaren.