In Café Nobbenhuis wordt het glas geheven op de lancering van Nen Trapper.
In Café Nobbenhuis wordt het glas geheven op de lancering van Nen Trapper.

Nen Trapper is geboren!

di 29 juni 2021

Hoe leuk zou het zijn als Langeveen en Bruinehaar zouden kunnen genieten van een eigen gebrouwen dorpsbiertje! Dat was het idee van Biersociëteit Langeveen & Bruinehaar. Inmiddels is het geregeld: Nen Trapper is geboren!

Nen Trapper is een biertje gebrouwen vanuit vriendschap en een aantal grote bierliefhebbers. “We zochten naar een manier om weer meer verbondenheid in Langeveen en Bruinehaar te creëren na al die coronamaatregelen. En hoe kan dat beter dan met een eigen gebrouwen biertje?”, aldus Mark Niemeijer.

Op vrijdag 18 juni het biertje gelanceerd bij Café Nobbenhuis. Daar presenteerde Biersociëteit Langeveen & Bruinehaar Nen Trapper aan Thijs Oude Steenhof, president van Carnavalsvereniging de Turftrappers. Vervolgens was het bier onder de tap verkrijgbaar en werden de eerste glazen ingeschonken.

De biersociëteit gaat het geld gebruiken voor mooie doelen binnen Langeveen en Bruinehaar, te beginnen met de horeca. Dit doen zij door het biertje bij lokale horecazaken aan te bieden. Ook andere mooie dingen kunnen worden gerealiseerd met de opbrengst van Nen Trapper. Een bijdrage aan een speeltuin, het steunen van verenigingen en goede doelen in het dorp. Het staat eenieder vrij een initiatief aan te dragen.


Probeer 'm zelf

Nieuwsgierig hoe Nen Trapper smaakt? Het bier zit onder de tap bij Café Nobbenhuis, Café-Restaurant Waaijer, Zalencentrum Spalink en bij Visvijver De Broekbeke. Voor de thuisliefhebbers is het bier ook in blik verkrijgbaar bij Cafetaria De Ruif. Proost!