Afbeelding
G. Brokelman

Tentoonstelling ‘Al honderd jaar samen de toon gezet’ geopend

di 29 juni 2021 Twenterand

Op maandag 28 juni is in het Historisch Museum Vriezenveen de tentoonstelling ‘Al honderd jaar samen de toon gezet’ door burgemeester Hans Broekhuizen van Twenterand officieel geopend door een lint door te knippen. In een grote ruimte is een fotocollage opgenomen van alle (oud) burgemeesters van Vriezenveen. De nieuwe burgemeester Hans Broekhuizen mocht zijn eigen foto er ook bij plaatsen.

Deze tentoonstelling vertelt in beeld en geluid de geschiedenis van honderd jaar muziek en zang tussen twee pandemieën. Dit gezamenlijke project van de Vriezenveense Harmonie en het Christelijk Mannenkoor Vriezenveen kan met inachtneming van de coronaregels eindelijk worden uitgevoerd. Beide eeuwelingen hebben interessant materiaal uit hun archieven verzameld om dit op een honderdjarige tijdlijn te laten zien.

Oordopjes

Vanaf dinsdag 29 juni is op de normale openingstijden van het museum de tentoonstelling gratis toegankelijk. Voor een gecombineerd bezoek aan het museum betaalt u de geldende entree. Wanneer u de tentoonstelling bezoekt, adviseren de organisatoren om een smartphone met oordopjes mee te nemen, zodat u de talrijke QR-codes kunt scannen en daarmee nog meer boeiende informatie te verkrijgen. In het museum is Wifi aanwezig.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding