Afbeelding

Helaas geen finaleplek voor Jeffrey Ballast

di 29 juni 2021 Twenterand

De 22-jarige Jeffrey Ballast uit Vroomshoop heeft meegedaan aan de halve finale van het ONK pokeren. Helaas is hij niet doorgekomen naar de finale. Jeffrey is donderdag 24 juni geëindigd op de zeventiende plek.

Jeffrey doet nu ongeveer zo’n twee á drie jaar aan pokeren. Zijn hobby’s zijn verder voetballen en pokeren met kameraden. “Ik vind pokeren gewoon leuk om te doen. Ik heb nooit les gehad in het pokeren, heb het mezelf aangeleerd door het vaak te spelen met vrienden, wat vaak niet al te serieus gaat”, aldus Jeffrey. Wanneer is Jeffrey begonnen met het meedoen aan een ONK-toernooi? “Ik zag op een dag ONK pokeren tegenkomen op facebook en dat leek mij wel wat dus heb me aangemeld. Wat ik leuk vind aan pokeren is toch dat je moet nadenken, want je kunt zelfs met helemaal niks toch een hele grote pot winnen dat heet bluffen. Maar het mooiste is toch live aan de tafel dan kun je elkaar aankijken. Vorig jaar is het ONK-pokertoernooi online gegaan in verband met corona”.

Op de vraag of Jeffrey al veel prijzen heeft gewonnen antwoordt hij het volgende: “Qua prijzen heb ik nog niet veel gewonnen omdat het in deze tijd online is. Soms speel ik elke dag poker maar als ik er geen zin in heb of geen tijd voor heb dan sla ik een dag over”.

ONK Poker

Bijna 40.000 Nederlandse liefhebbers van het kaartspel Texas Holdem hebben een poging gewaagd tijdens de online voorrondes van het Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONK Poker). De deelnemers die bij een online voorronde bij de beste 6-10 procent eindigden kwalificeerden zich voor de kwartfinales van het grootste pokerevenement van Nederland. Normaal gesproken worden de voorrondes van het ONK Poker gespeeld in horecagelegenheden door het hele land. “Vorig seizoen moesten we al overschakelen naar een online platform om het ONK Poker in stand te kunnen houden,” vertelt mede-oprichter Mathijs Jonkers. “Inmiddels raken mensen steeds meer gewend aan deelnemen aan online activiteiten en hebben we er voor dit seizoen een waarlijk Online Pokerkampioenschap van gemaakt”. “Het online organiseren van de voorrondes maakte het kampioenschap nog laagdrempeliger om mee te doen, wat resulteerde in veel nieuwe deelnemers,” vervolgt Jonkers. “Het aantal mensen dat zich kwalificeert voor de kwartfinale is afhankelijk van het deelnemersaantal van een voorronde. Het deelnemersaantal is door de toegankelijkheid van de online pokertoernooien verdubbeld naar bijna 40.000 deelnemers, een ongekend aantal voor ons amateurkampioenschap”. De finale zal vanwege de corona maatregelen online plaatsvinden en zal over twee avonden gespeeld worden. “We starten vrijdag 9 juli,” vertelt organisator Jonkers. “Er zal de hele avond een livestream te volgen zijn waarin we live beelden van de online tafels uitzenden voorzien van commentaar. De finalisten zitten thuis op de bank te spelen, maar op deze manier hopen we onder deze bijzondere omstandigheden toch zoveel mogelijk beleving te creëren”. Updates over de finales zijn live te volgen via verschillende social media kanalen zoals Facebook. Je vindt alle kanalen op onkpoker.nl/live.