DETO-spelertjes JO-10 en JO-11 ruimen zoveel mogelijk afval op.
DETO-spelertjes JO-10 en JO-11 ruimen zoveel mogelijk afval op.

DETO: meer dan alleen voetbal

di 15 juni 2021

DETO-spelertjes JO-10 en JO-11 zijn helden. Plastic tassen, sigaretten filters, snoep/chips verpakkingen, waterflesjes…

Zwerfafval zorgt voor veel ergernis binnen de voetbalvereniging, maar ook daarbuiten. Het trekt ongedierte aan en het opruimen kost honderden euro’s per jaar. Bovendien is zwerfvuil slecht voor natuur, dier en mens.


Het tegengaan en verwijderen van zwerfafval is een taak van de gemeente. Samen met de gemeente zijn we verantwoordelijk voor het voorkomen van en het verwijderen van zwerfafval.

De gemeente plaatst afvalbakken en geeft voorlichting, wij hebben de taak het te voorkomen. T

och zie je veel zwerfafval rondom onze sportaccommodatie en omgeving laat voetbalvereniging Deto weten.

Zelf in actie

Na een fantastisch tweedaags voetbaltoernooi in Limburg in 2019, gesponsord door een aantal fantastische bedrijven, is in het kader van voor wat hoort wat het volgende idee ontstaan. In samenwerking met Leemans Afval en Reiniging en de gemeente Twenterand gaan de jongens het zwerfafval rondom onze sportaccommodatie opruimen.


Inspiratie

De plannen gaan alleen verder dan alleen het sportpark Het Midden in Vriezenveen. De pilot zal starten op en rondom het sportpark, maar vervolgens gefaseerd uitgebreid worden naar omliggende delen in Vriezenveen.


Het doel?

Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil in en rondom Vriezenveen. En vooral ook het verkrijgen van meer waardevolle informatie over het soort afval dat op straat en in het milieu ligt en de herkomst ervan.

Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen. Deze informatie wordt doorgespeeld naar de ‘Plastic SoupFoundation' en ‘NederlandSchoon'.



Voor meer nieuws kijk op www.detorenvantwenterand.net