Afbeelding

Nieuw veld voor beachvolleybal

di 1 juni 2021

Op het terrein bij korfbalvereniging Amicitia in Vriezenveen wordt druk gewerkt. Eind vorige week is gestart met de aanleg van het nieuwe beachvolleybalterrein van volleybalvereniging Vrivo.

Nick Ekkel en Simon Winkel zijn de drijvende krachten achter de aanleg van het nieuwe, grote beachvolleybalterrein van Vrivo. Voorbereidend werk, het maken van tekeningen, het onderhandelen met de gemeente en met uitvoerende partijen. Het werven van fondsen en vrijwilligers. Alles is door hen en enkele andere vrijwilligers tot in de puntjes geregeld.

En nu is het werk begonnen met het uitgraven van de 'zandbak' in de zuidoosthoek van het terrein van korfbalvereniging Amicitia. De komende weken volgen nog het zand storten, het leggen van 'beschoeiingen' en betonbanden, het aanleggen van looppaden en terrassen. Ook nog het plaatsen van hekken rondom de velden om het zoeken naar ballen in het struikgewas straks te voorkomen en om sponsors een plaats voor hun reclame te geven. En natuurlijk het plaatsen van netpalen en netten en het inrichten van een opbergruimte voor deze materialen.

Nog een maand bikkelen, maar dan ligt er ook iets prachtigs: Twee velden met ruimte rondom, een eigen ingang, een terras om uit te blazen of om naar de wedstrijden te kijken, een ruime opbergruimte met luifel. En een ideale plek, want tot laat in de avond liggen de velden in de zon.