De Hulleboer is geopend. V.l.n.r. Gerald, Daphne, Jacco en Miranda Folbert.
De Hulleboer is geopend. V.l.n.r. Gerald, Daphne, Jacco en Miranda Folbert. Gert Stegeman

Boer’n winkel De Hulleboer geopend

di 1 juni 2021

Op donderdag 27 mei opende de familie Folbert in Vriezenveen hun eigen Boer’nwinkel De Hulleboer. Gerald en Miranda Folbert hebben een vleeskuiken- en rosékalverenbedrijf. “Precies twee maanden geleden begonnen we met het verbouwen van de autogarage. Het idee voor een boerenwinkel was er al langer, maar ja.. hoe dan, waar dan, en dan? Dus werd het plan weer in de ijskast gezet.... Tot nu!”, aldus Miranda Folbert.

De garage bleek geschikt, er zaten al raampjes in en de winkelpui is gevonden op marktplaats. En vervolgens werd er twee maanden lang geklust met dit mooie resultaat. “Waarom we nu wel zijn gestart? Tja.... de prijzen voor onze vleeskuiken en rosékalveren liggen erg onder druk. Het voer is erg duur. Je moet wat! Dus daar was ons winkeltje... Behalve ons eigen kippen en rosékalfsvlees verkopen we ook allerlei (h)eerlijke ambachtelijke producten van kleine ondernemers. Dus ook voor een cadeautje groot of klein moet je bij De Hulleboer zijn”, vertelt Miranda.


Naam De Hulleboer

“Boer’nwinkel is wel logisch aangezien we natuurlijk ook de Boer’nbieb hebben. De Hulleboer is een ander verhaal. Vroeger hadden de mensen hier in Vriezenveen ‘scheld’(bij) namen’. Zo wist iedereen precies welke familie er bedoeld werd. Mijn schoonvader is Jan van de Hulle. Het schijnt dat zijn voorouders bijenhouders waren. De naam voor zo’n bijenkorf is een hulle. Dus De Hulleboer moest het worden”, legt Miranda uit.

Er is een uniek inkijkje in de kuikenstal vanuit de winkel en ook de kalverstal heeft grote ramen in de deuren, altijd even leuk om met de kinderen te komen kijken. Wees welkom aan de Westerweilandweg 17 in Vriezenveen. De winkel is elke donderdag en vrijdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdagen van 9.00 tot 13.00 uur.