WTC organiseert eerste Start2Bike

di 1 juni 2021

Met de eerste Start2Bike in Sibculo wil Wieler Tour Club Vroomshoop beginnende mountainbiker een vliegende start geven. Start2Bike zal plaatsvinden vanaf 12 juni op vier zaterdagen van 9.00 tot 12.00 uur.

Door de versoepelingen is sporten in teamverband gelukkig weer mogelijk. WTC Vroomshoop haakt hier op in en wil de tak van het mountainbiken verder uitbreiden. Voorzitter Harry Roerink geeft aan dat het mountainbiken de club de kans biedt om te verjongen: “Het mtb’en wordt steeds populairder, vandaar dat wij hier, ook met het oog op de toekomst, meer aandacht aan gaan besteden”.

Met de gemeente Twenterand is al overeengekomen dat aan de Zwembadlaan in Westerhaar een MTB-trainingsterrein wordt aangelegd. De bedoeling is dat dit een volwaardig bikepark wordt. Daarnaast is er de dertig kilometer lange MTB-route ‘Zand & Venen’ rond de Vlegge in Sibculo, dat geweldige mogelijkheden biedt. Vanaf eind dit jaar zullen hier ook mtb-clubtrainingen worden georganiseerd onder leiding van Harry Roerink, Bert Seijen en Dennis Wind. Zij worden hier in de komende maanden speciaal voor opgeleid.

Instructeurs Dennis Wind en Bert Lüchies volgden hiervoor al een training in Hilversum. "We geven een kleine introductie van het mountainbiken, kijken de fiets nakijken, doen een warming-up en dan rijden we samen een tocht. Hierbij kunnen de deelnemers de aangeleerde techniek, zoals het remmen, in praktijk brengen. Op het parcours komen we langs obstakels, zijn er klimmetjes en een springschans”. Kinderen vanaf de basisschoolleeftijd kunnen al goed meekomen: "Al doende leer je je grenzen te verleggen en ontdek je dat je meer kunt dan je denkt”. Het maximaal aantal deelnemers is al (bijna) bereikt, maar Start2Bike wordt elk voor- en najaar op vaste data georganiseerd. Wie de smaak te pakken heeft en graag meer allround wil worden, kan aansluiten bij de clubtrainingen van WTC. Kijk voor meer informatie op www.wtcvroomshoop.nl.