De ondertekening van de bruikleenovereenkomst voor het mountainbike trainingsparcours op sportpark 't Twistveen.
De ondertekening van de bruikleenovereenkomst voor het mountainbike trainingsparcours op sportpark 't Twistveen. FG Kayim

Parcours voor trainen mountainbike skills

di 1 juni 2021

Twenterand heeft er een leuke buitenactiviteit bij: een mountainbike trainingsparcours op sportpark ’t Twistveen in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Onder leiding van de voorzitter en gevierd paralympiër Jennette Jansen, van Stichting sportfietsen 'Ten westen van de Haar-Vriezenveenschewijk'.

Met de betrokken verenigingen en stichtingen is het mogelijk gemaakt dat de mountainbikesport een plek krijgt op het sportpark. Het parcours is gelegen op een gedeelte van het trainingsveld tussen korfbalvereniging SDO en voetbalvereniging Voorwaarts V.


Meer mensen aanzetten tot sport

Als ambassadeur van 'Inclusief Sporten en Bewegen' van de provincie Drenthe zei Jeanette: “Ik wil graag mijn ervaringen als paralympisch sporter delen en hoop dat ik meer mensen kan aanzetten tot sport. De sport verenigt mensen, maar maakt je ook sterker en geeft je vooral veel voldoening en plezier".


Toegankelijk voor iedereen

Verschillende hindernissen en obstakels worden op het terrein aangebracht, waarmee het parcours een feestje wordt voor de mountainbikefanaat. Met uitzondering van een aantal trainingsavonden wordt het terrein openbaar toegankelijk.