Wethouder Roel Koster zet zijn handtekening onder de bruikleenovereenkomst die het Kabouterpad mogelijk maakt.
Wethouder Roel Koster zet zijn handtekening onder de bruikleenovereenkomst die het Kabouterpad mogelijk maakt. FG Kayim

Met de kinderen naar het kabouterbos?

ma 31 mei 2021

Twenterand heeft er een leuke buitenactiviteit bij: een kabouterpad rondom Aquapark de Zandstuve en de IJsbaan Vroomshoop. Op woensdag 27 mei werd door wethouders Roel Koster en Mark Paters en de dorpsraad een bruikleenovereenkomst getekend op de parkeerplaats van het Aquapark de Zandstuve.

De parkeerplaats van het Aquapark is de start van een 2,5 kilometer lang pad dat rondom de ijsbaan en het zwembad slingert en biedt plaats aan tenminste veertig kabouterhuisjes met hun inwoners. Er wordt een stichting opgericht die daarna het aanleggen en het onderhoud van dit pad op zich zal nemen.

Dorpsraad Vroomshoop – Geerdijk kwam een tijd geleden met het idee om een kabouterpad aan te gaan leggen rondom Aquapark de Zandstuve en IJsbaan Vroomshoop. "Het kabouterpad is bedoeld voor met name jonge kinderen. Gezamenlijk met de dorpsraad, vrijwilligers, Landschap Overijssel en de gemeente hebben we gekeken naar de mogelijkheden die er zijn. Het resultaat hiervan is een breed gedragen plan. We hopen dat zoveel mogelijk kinderen veel plezier gaan beleven in het bos".

"Het kabouterpad is een prachtig voorbeeld over hoe we in deze gemeente in gezamenlijkheid initiatieven realiseren, die Twenterand een stukje mooier maken”, aldus wethouder Roel Koster.