Notitie externe maatregelen ter inzage

di 1 juni 2021

In het Natura 2000-gebied Engbertsdijksvenen gaan provincie Overijssel en partners de kwetsbare natuur herstellen en versterken. Gedeputeerde Staten hebben op 11 mei de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) voor de externe maatregelen vastgesteld. Die ligt ter inzage van dinsdag 25 mei tot en met maandag 5 juli. Een ieder kan hierop een zienswijze indienen.


Om herstelmaatregelen binnen de Engbertsdijksvenen (interne maatregelen) uit te kunnen voeren heeft Provinciale Staten op 23 september 2020 een Provinciaal Inpassingsplan (PIP) vastgesteld. Momenteel wordt een PIP voorbereid voor de externe maatregelen, buiten de Engbertsdijksvenen en de uitwerkingsgebieden binnen de Natura 2000-begrenzing. Bij de uitwerking van de maatregelen is het nodig om de milieueffecten in beeld te brengen. Daarom wordt een milieueffectrapport (MER) opgesteld. Die brengt de gevolgen voor het milieu in kaart, voordat er een besluit wordt genomen over de uitvoering van maatregelen of plannen. Aan het begin van deze m.e.r.-procedure wordt een Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) opgesteld. Die beschrijft hoe het MER wordt opgesteld. Inhoudelijke keuzes worden nog niet gemaakt.


Waar inzien?

De NRD ligt ter inzage tot en met 5 juli en is digitaal beschikbaar via www.overijssel.nl/loket/ter-inzage. De NRD is op afspraak in te zien op het gemeentehuis van Twenterand en op het Provinciehuis van Overijssel in Zwolle. In de periode van terinzagelegging kunt u uw zienswijze, bij voorkeur digitaal, indienen via Natura2000PIP@overijssel.nl onder vermelding van "NRD Engbertsdijksvenen externe maatregelen, nummer 6208555'”. Het is ook mogelijk om schriftelijk of mondeling uw zienswijze in te dienen. Uw zienswijze wordt betrokken bij de verdere uitwerking van het project, meegenomen bij de inventarisatie van mogelijke oplossingen, de aanscherping van het afwegingskader en/of de verdere uitwerking en invulling van de participatie. Alle ingekomen reacties worden beantwoord en vastgelegd in een Reactienota.


Digitale bijeenkomst

Tijdens de periode van de terinzagelegging van de NRD is er een digitale informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden (via Zoom). Tijdens de bijeenkomst wordt de NRD inhoudelijk nader toegelicht, krijgt u meer informatie over het proces, de juridische procedure en kunt u vragen stellen. Deze bijeenkomst vindt plaats op 10 juni en kent twee sessies. Eén van 16.00 tot 17.30 uur en één van 19.30 tot 21.00 uur. U bent hiervoor van harte uitgenodigd. U dient zich wel vooraf aan te melden; dit kan per mail op natura2000PIP@overijssel.nl. Meld ook aan welke sessie u wilt deelnemen (middag of avond) en met hoeveel personen. Aanmelden kan tot en met vrijdag 4 juni. Na aanmelding ontvangt u uiterlijk dinsdag 8 juni een email met de inlog-gegevens om deel te kunnen nemen aan de bijeenkomst.