Sophie Vugteveen en Laureen Velnaar.
Sophie Vugteveen en Laureen Velnaar. FG Kayim

Neem deel aan het project ImpacterLAB

vr 2 juli 2021


Binnenkort kunnen jongeren starten van 14 tot en met 27 jaar die impact willen maken in de gemeente Twenterand met het nieuwe project ImpacterLAB. Sophie Vugteveen en Laureen Velnaar zijn de twee LABleiders die vanuit Zorgsaam Twenterand de groepen begeleiden en ondersteunen in het traject van acht weken.

De aanleiding van dit project ligt in de coronacrisis die de jongeren relatief hard raakt. Veel jongeren verliezen hun activiteiten in het dagelijkse leven en hun sociale contacten. Met het project ImpacterLAB wil de gemeente Twenterand ervoor zorgen dat de jongeren weer deze grip terug krijgen door de jongeren de kans te geven zich te laten zien en horen.

"Bij ImpacterLAB zet je samen met andere jongeren met dezelfde interesses een project, activiteit, evenement of product op” laat Laureen weten. "Er zijn verschillende LAB's, het is afhankelijk waar je passie en interesse ligt. Een voorbeeld van één van de LAB's is het World Lab: Heb jij een hoog verantwoordelijkheidsgevoel voor de wereld om jou heen? Voor mens, dier en/of de natuur? En wil je echt iets voor de wereld betekenen? Dan is het Worldlab echt iets voor jou!" Samen met de LABgroep ga je brainstormen naar verschillende ideeën. Het idee wordt met de groep uitgevoerd, dit kan van alles zijn. "Simpele voorbeelden zijn cupcakes bakken, vloggen of een podcast maken. Of je kan iets gaan doen voor dementerende ouderen. Er is van alles mogelijk, zolang het idee maar uit de jongeren zelf komt. Sophie en ik zorgen dan voor de benodigdheden”, vertelt Laureen. "Is er een cursus cupcakes bakken nodig of een cursus hoe je om gaat met dementerende ouderen, dan kunnen wij hiervoor zorgen”, vertelt Sylvia. "Aan het einde van het traject krijgen de jongeren een certificaat voor het werk wat zij hebben verricht. Het certificaat zal worden ondertekend door wethouder Mark Paters”, laat Sylvia weten. Begin juni starten Sophie en Laureen met het creëren van de groepen in de verschillende LAB's maar jongeren kunnen te allen tijde aansluiten in een LAB. Tijdens het project worden de RIVM regels en maatregelen van dat moment in acht genomen.
Wil je deelnemen? Je kan je aanmelden voor ImpacterLAB bij Laureen Velnaar via het e-mailadres lvelnaar@zorgsaamtwenterand.nl of het telefoonnummer 06-5745 1124.