De kinderen van nieuwkomersschool De OpStap op het AZC in Heemserveen werden vorige week getrakteerd op het WAUW!-project.
De kinderen van nieuwkomersschool De OpStap op het AZC in Heemserveen werden vorige week getrakteerd op het WAUW!-project.

Wauw!-project op nieuwkomersschool

zo 23 mei 2021

De kinderen van nieuwkomersschool De OpStap op het AZC in Heemserveen werden vorige week getrakteerd op het WAUW!-project, waarbij dansen, zingen, creativiteit en leren drie dagen lang samen gingen.

WAUW! is een project van BNNVARA, in samenwerking met Lucia Marthas Educatie, en wordt aan AZC-scholen in Nederland aangeboden om kinderen een extra steuntje in de rug te geven. Zingenderwijs wordt niet alleen de taalontwikkeling gestimuleerd, zang en dans bieden ook vrolijkheid én ze verbinden. Het zijn immers bij uitstek talen die iedereen begrijpt.


Dansen, zingen en knutselen

Ook de kinderen van De OpStap mochten hiervan genieten en dat hebben ze gedaan. Drie dagen lang hebben de kinderen gedanst, gezongen en geknutseld en alles in het teken van het thema ‘De wereld’. Ook werd het WAUW!-lied in alle klassen aangeleerd. Aan het einde van de drie dagen werden de kinderen gefilmd en deze film zal uiteindelijk op school gepresenteerd worden.

Zowel de kinderen als de leerkrachten hebben enorm genoten van dit project en hopen hier volgend jaar weer gebruik van te kunnen maken.


Op de website van BNNVARA is meer te vinden over dit bijzondere project.