Kernbudget voor beachvolleybal

wo 19 mei 2021

Volleybalvereniging Vrivo in Vriezenveen kan de twee gewenste beachvolleybalvelden op sportpark Het Midden gaan realiseren. De gemeente Twenterand heeft de vereniging voor dit doel een kernbudget toegekend van 4.000 euro.

Vrivo had in het verleden al twee mooie beachvolleybalvelden bij De Stamper. Deze velden moesten in 2016 wijken voor een semipermanente hal die naast De Stamper werd gebouwd om het ruimtegebrek voor de Vriezenveense zaalsportclubs op te lossen. Ter vervanging is toen een primitief beachvolleybalveld aangelegd achterop het terrein van korfbalclub Amicitia. Door slijtage aan het net en vervuiling van het zand door bladafval en graspollen is dit veld praktisch afgeschreven. Vrivo wil het veld daarom graag renoveren en daarnaast een tweede veld realiseren.

De gemeente ziet de voordelen van een betere beachvolleybal accommodatie. Om gebruik te mogen maken van de beachvolleybalvelden hoeft men geen lid te zijn van een vereniging. Vrivo krijgt de grond voor de beachvolleybalvelden in bruikleen van de gemeente.