Enquête Walking Sports voor 50+

di 18 mei 2021

Momenteel wordt er onderzoek gedaan of er belangstelling is voor diverse vormen van Walking Sports, bedoeld voor inwoners vanaf 50 jaar uit de gemeente Twenterand. Belangstellenden kunnen een enquête invullen via de website van ZorgSaam Twenterand.

Kent u het gevoel dat ouder worden samengaat met minder sporten en bewegen? U bent echt niet de enige.


Fysiek

Steeds meer senioren en ouderen kunnen het fysiek niet meer aan om mee te doen bij hun vereniging. De intensiteit is te hoog, conditioneel te zwaar en grote kans op blessures. Daarom zijn ze een onderzoek gestart naar de mogelijkheden voor deze groep.


Walking Football

Walking Sports staat voor bewegen, ontmoeten en plezier. Wekelijks een paar uur sporten op een lager tempo met spelvormen, zoals voetbal en korfbal of een andere reguliere sport. In Twenterand is er sinds 2015 een Walking Football team actief; Oldstars Twenterand.


Kantine-gezelligheid

De dertig 50-plussers van dit team komen wekelijks bij elkaar voor een potje wandelvoetbal én ouderwetse kantine-gezelligheid.


Walking Korfbal?

ZorgSaam Twenterand gaat samen met de korfbalverenigingen TOP uit Vroomshoop en Amicitia uit Vriezenveen kijken naar de mogelijkheden om Walking Korfbal op te zetten.

Dit is een variant op regulier korfbal, die zo is aangepast dat de intensiteit lager is en de kans op blessures minder groot. Zo is speelveld kleiner, zodat het conditioneel goed te doen is én zijn er regels om de intensiteit te verlagen. Zo mag er niet gesprongen of gerend worden.


De enquête

De enquête is onder meer te vinden op www.zorgsaamtwenterand.nl, zoek op ‘Walking Sports’ en klik op de link in het bericht. Daarnaast is het mogelijk om de enquête telefonisch te doen bij Leon Harmsen. Hij is te bereiken op dinsdag en woensdag via 0546-481 456 van 9.00 tot 11.00 uur.

E-mailen kan dagelijks: leonharmsen@hotmail.com. Laat uw telefoonnummer en naam achter en er wordt vervolgens contact met u opgenomen.