Grohe Sense Guard
Grohe Sense Guard Grohe

Geen waterschade

di 11 mei 2021

Vrieling Adviesgroep, met vestigingen in Dedemsvaart, Hardenberg en Zwolle, introduceert samen met Grohe een nieuw uniek watermanagementsysteem dat waterschade voorkomt: de Sense Guard.

"Met het apparaat voorkomen we niet alleen schade, we gaan ook nog eens waterverspilling tegen", vertelt Bernd Knol, preventiespecialist bij Vrieling. Uit consumentenonderzoek van Grohe, de Duitse marktleider in de sanitairbranche, blijkt dat waterschade in 65 procent van de gevallen ontstaat door een leidingbreuk of door een lekkage die zo klein is dat die met het blote oog niet te zien is. Knol: ‘Ons motto luidt altijd: voorkomen is beter dan genezen. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat wij met het apparaat zowel het aantal schades als de papieren rompslomp voor onze klanten verminderen. Daarom maken wij ook constant gebruik van preventieve producten waarmee we schades aan de voorkant kunnen voorkomen. De Sense Guard is daar een mooie aanvulling op".

Het apparaat, dat direct aangesloten is op de hoofdwaterleiding, werkt simpel. Via een wifi-netwerk correspondeert het systeem met een app op een telefoon of tablet. Het apparaat maakt 24 uur per dag het waterverbruik inzichtelijk voor klanten. Zodra de Sense Guard afwijkend waterverbruik signaleert, kan via de app de hoofdleiding direct worden afgesloten. Daarmee gaat het ook waterverspilling tegen.