Open Bijenstal en Kruidentuin

di 11 mei 2021

In het Herman Jansen Park is op woensdagmiddag 12 mei de bijenstal weer open voor belangstellenden.

Imkers van de Imkersvereniging Vriezenveen e.o. kunnen veel vertellen over het houden van bijen en het oogsten van honing. Er is een nieuwe demonstratiekast waarin je goed kan zien hoe druk de bijen zijn. Met een beetje geluk zie je hoe de koningin een eitje legt. Voor jong en oud is er veel te zien. Natuurlijk is er honing te koop, de echte ‘Vjeanse Wennig’.

In het Herman Jansen Park bevindt zich ook de Educatieve Kruidentuin, daar kunt u een kijkje nemen, er zijn vrijwilligers aanwezig om te vertellen over kruiden en hun toepassing.

Houd anderhalve meter afstand van elkaar en mocht het even wat druk zijn maak dan een wandelingetje door het Herman Jansenpark en probeer het daarna nog eens. U bent van harte welkom op woensdag 12 mei van 13.30 tot 16.00 uur. De ingang is aan de Linthorstlaan of bij sporthal de Stamper in Vriezenveen. Op de volgende data zijn de Bijenstal en de Educatieve Kruidentuin geopend voor belangstellenden, steeds op de woensdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur. 12 en 26 mei; 9 en 23 juni; 7 en 21 juli; 4 en 18 augustus