Anneke Beukers
Anneke Beukers

Even voorstellen

di 11 mei 2021

Mijn naam is Anneke Beukers. Sinds 1979 woonachtig in het prachtige Westerhaar, op een plek waar wij ons erg thuis voelen, aan de Wieke. Sinds 1975 werk ik in het onderwijs, aanvankelijk als docent, daarna als leidinggevende, adviseur en toezichthouder. De laatste jaren is mijn werkweek langzamerhand veranderd van fulltime naar parttime en tegenwoordig naar af en toe een paar uur oproepbaar als adviseur in het onderwijs.

Daarnaast ben ik sinds 1 oktober 2020 voorzitter van het College van de Noordelijke Rekenkamer. Daar ben ik gemiddeld een dag in de week zoet mee. Acht jaren was ik Statenlid en daardoor ben en blijf ik meer dan geïnteresseerd in politiek.


Kunst, cultuur en natuur boeien me bovenmatig, op dat gebied ben ik een beetje bestuurlijk actief maar vooral ben ik een nieuwsgierige consument die graag naar het theater, museum of naar een concert ga of een wandeling of fietstocht maak door een van onze prachtige natuurgebieden. Activiteiten die we soms in deze coronatijd moeten missen maar die gelukkig af en toe goed mogelijk zijn. Gelukkig lees ik graag, dat kan altijd en overal en ik sport graag, vooral roeien vind ik heerlijk.


Alle bovenstaande aspecten zullen in mijn columns af en toe wel terugkomen, er valt immers genoeg te beleven. Ik neem u graag mee met mijn wederwaardigheden.