Dames van Innerwheel Vriezenveen aan het werk in het atelier.
Dames van Innerwheel Vriezenveen aan het werk in het atelier.

Een warme surprise in tijden van corona

ma 10 mei 2021

De dames van Innerwheel Vriezenveen breiden in de afgelopen maanden verschillende sjaals. Een sjaal voor wie het nodig heeft zich even lekker te verwarmen. Niet alleen een fysieke verwennerij, maar ook een symbolisch steuntje in de rug in coronatijd. Het kreeg de naam van ‘Troostsjaal’ mee.

De dames hebben er hard aan gewerkt in deze voor iedereen misschien wel té veel vrije tijd soms. Van overgebleven wol, dat overal vandaan kwam, werden er lapjes gebreid van 24 bij 24 centimeter. Daarna werden deze op kleur, per drie rijen van tien lappen, aan elkaar genaaid. Een bonte keur aan breisels, die qua grootte ook goed gebruikt zou kunnen worden als plaid. Een idee van Innerwheellid Gerda Dorman en de inzet was ‘Er van genieten, juist als je het zo nodig hebt'.

De dames naaiden in gezellige groepjes de blokken in elkaar. Dat gebeurde in het atelier van beeldend kunstenaar en Innerwheellid Emelie Nillessen. Zij had vooraf al de juiste kleurcombinaties van de lapjes bij elkaar gezocht. Voor de totstandkoming van de lappen had Emelie zelfs haar moeder, Corrie Pol (87) ingeschakeld. Deze dappere dame heeft voor zeker zo'n 250 gebreide delen gezorgd. "Mijn moeder vond het heel leuk om te doen en het was een mooie afleiding voor haar in deze tijd”, vertelt Emelie. "Maar op een gegeven moment kreeg zij pijn in haar armen van het breien en moest ze daarmee stoppen. Zij ging verder met haken, hoewel dat ook wel pijnlijk was. Maar ze heeft toch maar doorgewerkt”. Natuurlijk kreeg mevrouw Pol als dank een mooie bos bloemen. De afgewerkte sjaals krijgen een goede bestemming.