Moestuin
Moestuin De Toren

Waarom een moestuin?

di 4 mei 2021

Waarom zou je een moestuin huren? Sommige mensen denken en twijfelen er wel eens over, sommige mensen overschatten het en eerlijk gezegd, wordt het nog veel vaker door mensen onderschat.

Voor een leuke prijs heb je een stukje grond, waar je je eigen groente, fruit, kruiden en bloemen teelt. Met je groene vingers kun je je eigen creativiteit ontplooien. Dus nogmaals, waarom een moestuin? Nou het antwoord is heel simpel: Waarom eigenlijk niet! Waarom, als je twijfelt, het niet gewoon proberen voor een jaar. Je betaalt per jaar en vind je het niets dan kun je aan het eind van 't jaar gewoon weer opzeggen. Je hoeft dan niet meer te twijfelen en je bent een ervaring rijker en hopelijk geen illusie armer. Vriezenveen beschikt over twee locaties waar moestuinen/volkstuinen zijn. ‘Het midden' aan de Herman Jansenpark bij het zwembad en aan de Aadorpweg. Het midden zit vol, maar aan de Aadorpweg zijn nog een aantal plekken vrij voor jou. Tuinieren, ook al heb je weinig ervaring, gewoon door het te doen, kom je al een heel eind. Je kunt er heerlijk ontstressen door lekker in de buitenlucht bezig te zijn, met je handen te werken en te wroeten in de grond, te genieten van het zien groeien en bloeien van je eigen groente, fruit, kruiden en bloemen. Fijn om 's avonds thuis komen en je eigen gekweekte groenten op je bord te krijgen. Doordat je bezig bent, heb en krijg je ook contact met je mede tuinders. Er wordt een gezellig babbeltje gemaakt en je wisselt tips en ideeën met elkaar uit, maar ook wordt er onderling veel aan elkaar gegeven, te denken valt aan zaden en planten. Het geeft dus veel plezier en gezelligheid. Vroeger zag je veel tuinders, die al gepensioneerd waren. Tegenwoordig zie je steeds meer dames die een tuin huren. Ook zijn er steeds meer jonge gezinnen, die biologisch willen eten en/of hun kinderen willen leren omgaan met tuinieren en de natuur. Zo heeft iedereen zijn eigen redenen om een moestuin te hebben. Ook wordt er door sommigen voedsel verbouwd voor de voedselbanken. Mensen die plezier hebben in hun hobby en hiermee andere mensen mee laten genieten van het heerlijke verse voedsel. Een prachtig sociaal project van de medemens voor de medemens. De vereniging heeft leden in de leeftijd van 25 tot 80 jaar. Zoals bij elke vereniging zijn er altijd regels waar je je aan moet houden. Je tekent dan ook een contract als je een stuk grond huurt. Als je een goede planning maakt, kun je vanaf april tot in de wintertijd producten van eigen tuin eten. Daarnaast kun je de oogst natuurlijk ook invriezen, drogen en wecken.


Jubileum

Volkstuindersvereniging Vriezenveen bestaat 25 jaar en sinds de corona is het tuinieren erg in trek. Het is een mooie vrijetijdsbesteding en je kunt je zinnen even verzetten. Er is een website, waar je de nodige informatie kunt krijgen. Mocht je twijfels hebben, kom gerust eens langs fietsen, een praatje maken, inspiratie opdoen. Ze nodigen en dagen u uit: Is de moestuin iets voor u? Voor informatie: Albert Pol (complex het midden) Tel: 0546-563214 of Ivonne Stege (complex Aadorpweg) Tel: 06-10603236.

moestuin