De minderheid regeert!

ma 3 mei 2021

Er is iets vreemds aan de hand in ons land. Een klein aantal mensen bepaalt de politieke agenda in ons land. In een democratie echter zou je verwachten dat de meeste stemmen tellen. Klinkt ook logisch. Op mijn werk vergaderen we wel eens en worden er vanuit de directie, of vanaf de werkvloer, wel eens voorstellen gedaan. Met handopsteken, de meeste stemmen gelden, worden voorstellen wel of niet aangenomen. Iedereen kan zich hierin vinden. Ook als je een andere mening bent toegedaan. Soms win je, soms verlies je.

Maar hoe kan het dan dat in ons land beslissingen worden genomen, of discussies worden gevoerd, waar de meerderheid van Nederland zich niet in kan vinden? Denk aan de Zwarte Pieten discussie. Denk aan de stikstofdiscussie. Denk aan de discussie om het aantal boeren te halveren. En denk aan de energietransitie! Hoe kan het dat in 30 regio’s windmolens en weilanden vol met zonnepanelen worden uitgerold terwijl hiermee slechts 3,5 procent van de energiebehoefte wordt opgewekt. Hoe kan dit? Nederlanders willen geen windmolens en zonneparken. Daarom is het verzet zo groot, overal!

In Borssele daarentegen hebben we een kerncentrale en de inwoners willen er graag nog een kerncentrale bij. Vanwege de werkgelegenheid. Er zal geen gemeente, geen dorp en geen stad straks vragen om meer windmolens en zonneparken. En toch komen ze er. Waarom?

Welnu, omdat Nederland een aantal clubjes kent die vol zitten met linkse activisten. Denk aan Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Natuur en Milieu, Milieudefensie, Natuur en Milieufederaties, Urgenda en nog heel veel andere duistere clubjes. Direct door de overheid gesubsidieerd of via de Postcodeloterij. Veel van deze clubjes worden gezien als goede doelen. Allemaal willen ze zogenaamd een duurzame maatschappij, met windmolens en zonnepanelen, met minder boeren, met minder mensen die vlees eten enzovoorts. Hun agenda, hun boodschappen worden via de nationale zenders continu verspreid. De NOS, die aan het infuus van de overheid ligt, zal nooit al te kritisch zijn op deze clubjes en op de overheid. Want dat gaat de NOS geld kosten. Bekend is ook dat de meeste journalisten links stemmen. Onze dagbladen zijn bijna allemaal in handen van twee Belgische bedrijven, die honderden miljoenen hebben gekregen van de overheid om hun bladen te kunnen blijven uitgeven. En wie betaalt, bepaalt.

De kracht van een boodschap zit hem in de herhaling en het brengen als een goed doel. Deze gesubsidieerde boodschappen worden op een gegeven moment als waarheid gezien. En daar waar de groene liberaal Mark Rutte ten koste van alles wil blijven regeren, is hij genoodzaakt samen te werken met linkse partijen als de PvdA, D66, GroenLinks en de CU. En deze partijen zijn weer oververtegenwoordigd in die activistenclubjes.

En zo kan het dat beleid, zoals de energietransitie met windmolens en zonneparken, wordt uitgevoerd waar de gemiddelde Nederlander niet op zit te wachten. Mensen willen gas en kernenergie!

Het enige middel om deze clubjes te stoppen is het referendum, maar dit middel is door diezelfde partijen afgeschaft. De cirkel is rond.


Erik Veltmeijer,

PVV Twenterand.