Zwembad De Olde Vechte gaat open

vr 23 april 2021

Afhankelijk van de coronamaatregelen, maar zoals het nu lijkt gaat openluchtzwembad De Olde Vechte in Ommen per 1 mei open laat wethouder Scheele van de gemeente Ommen weten.

“Er zal van tevoren moeten worden gereserveerd voor een plek in het zwembad”, aldus de wethouder. Bij opening kan er in tijdsblokken gebruik gemaakt worden van het zwembad. “Dit betekent ongeveer 24 personen per keer”.

Zwembad de Olde Vechte krijgt een subsidie van de gemeente Ommen van 15.000 euro per jaar. “De subsidie kan misschien worden afgebouwd in een aantal jaren. De exploitatie leek goed voordat het coronavirus uitbrak. Nu zijn de omstandigheden wel anders, maar we zien wel dat eventuele afbouw van subsidie mogelijk is”.

Vorige jaar was het zwembad gesloten door de coronamaatregelen. Het zwembad wordt draaiende gehouden door ongeveer zeventig vrijwilligers. "Door de coronamaatregelen werd er vorige jaar veel gevraagd van de vrijwilligers. Toen is dit besluit genomen. Ook nu is de opening van het zwembad afhankelijk van vrijwilligers. Wil je als vrijwilliger meehelpen dan kunt u zich melden bij zwembad de Olde Vechte”, laat de wethouder weten.