Boekenhuis De Akker weer open

vr 23 april 2021

Vanaf 28 april mag Christelijk Boekenhuis De Akker in Vriezenveen weer open zonder afspraak en gedurende beide dagdelen, met een beperkt aantal bezoekers, zoals al eerder volgens RIVM richtlijnen. Na 4,5 maand sluiting zijn staf , bestuur en vrijwilligers uiteraard heel blij en dankbaar om weer voluit aan het werk te kunnen.

De inzameling van langer houdbare producten voor Voedselbank Manna, die normaal maandelijks in de kerken plaatsvindt, komt ook weer terug naar de Akker. Gebruikte postzegels en prentbriefkaarten kunt u inleveren voor de zending. Openingstijden zijn als vanouds en vindt u op de website www.akkerboek.nl


Vernieuwing

Bij de heropening hoort een vernieuwing en aanvulling in assortiment vooral van cadeau artikelen, onder andere van het Israel Producten Centrum. Een geheel nieuwe uitgave is een bijbel studie boek over de profeet Haggai, geschreven door de plaatselijke predikant Ds Bijl.


De predikant van de Hersteld Hervormde Gemeente de Bethel-kerk schreef het boek op verzoek van de Hersteld Hervormde Mannenbond, gebaseerd op eerdere preken en toegepast in bijbel studies met gespreksvragen voor persoonlijke bijbel studie en in groepsverband. De titel is:

‘De Heerlijkheid van dit laatste huis zal groter worden dan van het eerste‘.

Inhoud

De profeet Haggai moest na de terugkeer uit Babylonische ballingschap de inwoners van Juda aansporen om de tempel te herbouwen. Het volk realiseerde zich al snel dat de herbouwde tempel qua heerlijkheid, grootte en uitstraling niet in de buurt van de originele tempel zou kunnen komen.

De profeet Haggai wijst het volk er op dat de beloofde Messias deze tempel zal betreden en er de tempeldienst vervult.

De wederkomst en het hernieuwde Jeruzalem worden door Haggai ook al aan de orde gesteld. Een samenleving in herstel en wederopbouw is in huidige tijden heel herkenbaar.


Als aandenken of cadeau

Een mooie uitgave om te benutten of cadeau te geven als aandenken, ook omdat Ds Bijl recent een beroep heeft aangenomen naar Oud- Beijerland.

U vindt Christelijke Boekenhuis De Akker aan de Westeinde 305, 7671 ES Vriezenveen.