Gert en Wionie van Zeepziederij Simpel Zeep
Gert en Wionie van Zeepziederij Simpel Zeep Yuri Derks

Zeepziederij

ma 26 april 2021

Het begon allemaal met een gevoelige huid en een zoektocht naar verzorgingsproducten zonder rotzooi. Gert & Wionie van Zeepziederij Simpel Zeep maken en verkopen biologische zeep van gecertificeerde en duurzaam geproduceerde ingrediënten zoals pure olie, kleien en fijn geurende essentiële oliën.

100% natuurlijk, dierproef-, SLS-, en plasticvrij. Er zijn inmiddels 6 lichaamszepen en 2 haarzepen verkrijgbaar. Hoe maak je een goed stuk zeep? Je hebt een pan nodig, een pollepel, oliën en vetten. Daar wordt loog aan toegevoegd en dan komt er glycerine vrij. Bij fabriekszepen wordt de glycerine afgeroomd om te gebruiken voor andere verzorgingsproducten. Dit gebeurt bij onze zepen niet. De huid droogt veel minder snel uit en helpt om de vochtbalans vat de huid te herstellen.

Waar vind je Simpel Zeep? Bij het Streekhuus in Hardenberg, de Meisjes van Ommen en de DA's in Bergentheim en Gramsbergen. Op simpelzeep.nl vind je meer informatie over alle zepen en daar vind je ook onze keramieken zeepbakjes van atelier de Tweede Kamer.