Vriezenveense Harmonie Twenterand trakteert op het unieke muziektheaterspektakel ‘Harmonie!’.
Vriezenveense Harmonie Twenterand trakteert op het unieke muziektheaterspektakel ‘Harmonie!’. Laura de Lange

Harmonie trakteert op theaterspektakel

vr 23 april 2021

In september trakteert de Vriezenveense Harmonie Twenterand op het unieke muziektheaterspektakel ‘Harmonie!’ naar aanleiding van hun 100-jarig bestaan. De theaterproductie is op zoek naar amateuracteurs en zangers uit Twenterand om van dit grootse project een onvergetelijke ervaring te maken.

Wat vond u ervan?”. Een vraag die Leoni Schuurhuis, freelance Theatermarketeer, steevast stel aan het publiek na afloop van een theatervoorstelling. Hoewel het publiek dezelfde voorstelling zag, roept deze vraag soms wel twintig verschillende antwoorden op. Terwijl de één ontroerd raakte, heeft de voorstelling een ander aan het denken gezet. Terwijl de één gewoon ontzettend vermaakt is, voelde de ander zich enorm verbonden met de zaal. De één vond het een feest der herkenning, de ander is met nieuwe inzichten naar huis gegaan. Allemaal verschillende antwoorden op die ene simpele vraag. Ze hebben echter één belangrijke, gemene deler: theater heeft geraakt. Op welke manier dan ook. Dat is namelijk wat theater doet. Het vermaakt. Het verrijkt en het verleidt. Alle emoties en gevoelens die een voorstelling teweegbrengt, zijn gebaseerd op dat wat op het toneel gebeurde. Gebracht door die ene artiest of door een heel gezelschap. Dat is het doel dat het team van het theaterspektakel Harmonie! ook heeft: raken. Diep in het hart, omdat het zo mooi was. Omdat het een verhaal vertelt dat zo herkenbaar is of juist de kijk op de wereld heeft veranderd.


Meedoen?

Ben jij in september een van de redenen dat het publiek een onvergetelijke avond heeft beleefd? Ben jij die persoon die Twenterand -samen met de cast en het orkest- iets moois heeft gebracht? Theaterspektakel Harmonie! is namelijk op zoek naar amateuracteurs en zangers uit de regio. Met een tikkeltje ervaring en bovenal veel passie voor het bijzondere theatervak. Word jij enthousiast van die verbinding met het publiek? Voel je vrij om je voor 30 april aan te melden via www.harmoniespektakel.nl/meedoen. Wie weet ben jij straks één van de redenen dat het publiek verrijkt naar huis keert. Omdat het zo mooi was…


Het Theaterspektakelverhaal

Zwanger keert weduwe Sientje vanuit Rusland terug in haar geboortedorp Vriezenveen. Als trotse alleenstaande moeder op het Oosteinde wordt ze door het dorp met de nek aangekeken. Behalve door Jan. Tijdens de oprichting van de Vriezenveense Harmonie valt deze stoere Westeinder als een blok voor Sientje. Maar helaas, de eeuwenoude rivaliteit tussen Oost en West staat de liefde in de weg. Een langgerekt veendorp, twee gemeenschappen met elk een fanatieke voetbalclub en een gezamenlijke harmonie in het midden. De plek waardoor te musiceren uitersten wél met elkaar samengaan. De muziek verbindt. Maar brengt zij ook harten bij elkaar in het zo verdeelde dorp?


Harmonie! vertelt in muziek en theater het levensverhaal van Sientje en Jan en hun volgende generaties door de eeuw heen. De mythische Tambour-Maître leidt je door Vriezenveen, langs veen en fabriek, feest en leed, strijd en saamhorigheid. En ze heeft maar één doel voor ogen: de strijd tussen Oost en West overwinnen. Meer nieuws op www.harmoniespektakel.nl.