Voor v.l.n.r.: Suzanne Ekkel, Jeanine de Jong en Mariska Eggens. Achter v.l.n.r.: Hans Nieboer, Gerwin Plaggenmars en Floris Eising.
Voor v.l.n.r.: Suzanne Ekkel, Jeanine de Jong en Mariska Eggens. Achter v.l.n.r.: Hans Nieboer, Gerwin Plaggenmars en Floris Eising.

Nieboer geeft stokje over aan Eising

di 20 april 2021

Tijdens de 33ste jaarvergadering van het 4 mei comité Vroomshoop werd teruggeblikt op een memorabel jaar.

In 2020 was er in het kader van 75 jaar vrijheid een aantrekkelijk en afwisselend lokaal programma opgezet met herdenken van de gevallenen en het vieren van de vrijheid. Corona gooide echter roet in het eten. Er werden in 2020 wel activiteiten gehouden. Er werd volop gevlagd met speciale bevrijdingsvlaggen en een speciale bevrijdingskrant in de stijl van april 1945 kwam uit. De Memory Route Vroomshoop 1940-1945 krijgt na 5 mei een permanent karakter. Volgend jaar wordt onder meer ingezet op een herdenkingsdienst in het kerkelijk centrum Het Anker, een expositie over vrede en vrijheid en een grootse viering van de nationale Bevrijdingsdag op 5 mei bij het Punt. Op 4 mei zullen leden van het 4 mei comité Vroomshoop witte rozen leggen op de graven van de slachtoffers van oorlog en geweld. De lokale bevolking wordt gevraagd om op dinsdag 4 mei vanaf zonsgang tot zonsondergang de vlag halfstok te hangen. Op woensdag 5 mei kan dezelfde vlag weer in top om de vrijheid te vieren. Het 4 mei comité Vroomshoop gaat extra inzetten op de actie Vrienden van het Monument om zo elk jaar van gegarandeerde inkomsten verzekerd te zijn. Die inkomsten zijn en blijven nodig om de oorlogs- en bevrijdingsmonumenten te onderhouden en activiteiten te blijven ontwikkelen. Na ruim 33 jaar komt er na 5 mei een eind aan het bestuurslidmaatschap van voorzitter en medeoprichter Hans Nieboer. Met de komst van Suzanne Ekkel wordt verder vorm en inhoud gegeven aan de verjongingsslag. Floris Eising is de nieuwe voorzitter van het 4 mei comité Vroomshoop. Hans Nieboer bedankte zijn medecomitéleden voor het getoonde vertrouwen. Hans Nieboer overhandigde Floris Eising op symbolische wijze de voorzittershamer en wenste hem veel succes.