Vrijwilligers Johannes Laarman (links) en Marthijn Binnenmars zijn blij dat er met de Grote Den Ham Quiz weer een activiteit is die alle Hammenaren en VV Den Ham verbindt.
Vrijwilligers Johannes Laarman (links) en Marthijn Binnenmars zijn blij dat er met de Grote Den Ham Quiz weer een activiteit is die alle Hammenaren en VV Den Ham verbindt. FG Kayim

Online pubquiz voor alle Hammenaren

di 20 april 2021

DEN HAM - Dit jaar had een feestelijk jaar moeten worden voor VV Den Ham. De vereniging bestaat 75 jaar en dat zou gevierd worden met een feestweek vol activiteiten in juni. Vanwege corona is de feestweek echter uitgesteld tot volgend jaar. Toch gaat het jubileum niet ongezien voorbij: enkele vrijwilligers verzorgen op zaterdag 24 april een heuse pubquiz voor leden en niet-leden.

De coronapandemie en de maatregelen ertegen hebben een flinke uitwerking op het clubleven. “We kunnen nu wel trainen met de jeugd en jongvolwassenen, maar wedstrijden spelen is nog niet aan de orde”, zegt voorzitter Dennis Bosch. “Trainen zonder naar een wedstrijd toewerken verveelt wel een keertje. Daarom zoeken we als club naar manieren om de jonge spelers enthousiast te houden en op een andere manier bij de club te betrekken. Bijvoorbeeld met pannavoetbal, een stormbaan, mountainbiken. Maar het zou wel erg mooi zijn als we over niet al te lange tijd weer wedstrijden zouden kunnen spelen. Ook voor de volwassen leden en de supporters. Hun wekelijkse uitje valt weg. Het gaat ook om veel meer dan alleen sporten. Het sociale gebeuren missen we minstens zo veel als het spelen van wedstrijden”.


Derde helft

Dat sociale gemis wordt niet alleen binnen de club ervaren. Johannes Laarman, één van de vrijwilligers achter de pubquiz, legt uit: “Het wekelijkse uitje naar het sportpark aan de Rohorst wordt door iedereen gemist. Ongeacht de uitslag van een wedstrijd was het hoogtepunt de derde helft. Het sociale leven van Den Ham bloeide daar elke zaterdag op. De vrijwilliger achter de bar had weer een nieuwtje, je teamgenoot een sterk verhaal met een filmpje en de muziek werd steeds iets harder gezet om boven de mannen uit te komen die schreeuwden: ‘DRAAIEN’, in de hoop iets te winnen bij de loterij. De sfeer zat er altijd goed in”.

Medeorganisator Marthijn Binnenmars valt hem bij: “Met enkele vrijwilligers hebben we een manier bedacht om de Hammenaar weer zo’n avond te bieden: de Grote Den Ham Quiz. Alle aspecten van een zaterdag aan de Rohorst komen tijdens de quiz aan bod. In zeven rondes worden de deelnemers getest op hun algemene kennis, sportkennis, muzikale kennis en we gaan erachter komen wie een echte Hammenaar is. Lokale helden komen voorbij in filmpjes en sketches. Ook stellen bekende Nederlanders vragen aan de deelnemers. Al met al een geweldige liveshow, waarbij de niet-leden van VV Den ham evenveel kans maken op de prijzen als de leden. Voor de liefhebber is er ook een speciaalbierpakket met golden ticket te koop. Ook de loterij ontbreekt niet: bij een speciaalbierpakket zit een lotnummer en elke ronde maak je kans op een prijs".


Prijzenpakket

Als hoofdprijs voor de quiz is er een barbecuepakket samengesteld voor twintig personen. De tweede en derde prijs zijn respectievelijk een Landalcheque ter waarde van 150 euro en een dinercheque van 100 euro. Bij de loterij zijn er verschillende prijzen te winnen met een totale waarde van 250 euro. De Grote Den Ham Quiz begint zaterdag om 19.00 uur. Aanmelden kan via www.vvdenham.nl: klik op Pubquiz en alles wijst zich van zelf.