Leden van het 4 mei comité Vroomshoop openden de Memory Route.
Leden van het 4 mei comité Vroomshoop openden de Memory Route.

Memory Route 1940-1945 open gesteld

di 13 april 2021

De zes leden van het 4 mei comité Vroomshoop fietsten samen de Memory Route Vroomshoop 1940-1945 open. Zij legden een deel van de Memory Route en begonnen op het Vredesplein, waar vier informatietableaus zijn geplaatst.

Tijdens de tocht stonden de zes comitéleden even stil bij de informatietableaus bij de voormalige woning van de gezinnen van Jacob de Groot, Frits Haselhoff, Jan van der Haar en bij een groep Vroomshoopse verzetsmensen langs de Hoofdstraat en bij andere locaties, die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. In totaal dertig rijk geïllustreerde borden langs de route geven een bewogen lokale geschiedenis van oorlog, verzet, verraad en bevrijding weer. Met de mobiele telefoons kan via de QR-codes achtergrondinformatie binnengehaald worden van www.4meicomite-vroomshoop.nl.

De Routegidsen met toepasselijke foto's van de gebeurtenissen op de dertig locaties en een routebeschrijving zijn tot en met 5 mei gratis beschikbaar bij cafetaria Nieuwoord aan het begin van de Nieuwstraat in Vroomshoop, dat zich op een steenworp afstand van het Vredesplein, de start van de memory Route bevindt. Ook kunnen de Routegidsen dat tijdens de openingsuren bij Het Punt aan de burgemeester Koetjestraat in Vroomshoop worden opgehaald.