In tien jaar 550 woningen erbij

ma 12 april 2021

De gemeente Twenterand verwacht in de komende tien jaar circa 550 woningen te kunnen gaan bouwen. De gemeente verwacht daarmee tegemoet te komen aan de verwachte lokale groei van het aantal huishoudens. Daarnaast wil de gemeente een bijdrage leveren aan de bouw voor de regionale groei waarvoor in Twente nog een verdeelsleutel moet vaststellen.

Twenterand is één van de gemeenten die hebben meegewerkt aan het opstellen van de Woonagenda Twente 2021-2025. In die Woonagenda zijn voor Twenterand diverse sleutelprojecten en sleutelgebieden opgenomen waarmee de gemeente de woningbouw wil versnellen, zodat eerder in de lokale behoefte kan worden voorzien en tegelijk een bijdrage kan worden geleverd aan de regionale vraag. Twenterand vindt de woningbouw belangrijk omdat het bijdraagt aan het vitaal houden van de kernen.

Sleutelprojecten

Voor Twenterand zijn in de Woonagenda meerdere sleutelprojecten en -gebieden opgenomen, zoals Vroomshoop Oost fase 3 en 4. In Vriezenveen betreft het diverse locaties voor inbreiding, maar wil de gemeente ook uitleglocaties aanwijzen. In Westerhaar zijn eveneens inbreidingslocaties aangewezen, maar is ook de ontwikkeling van het Trioterrein voorzien. Naast bovengenoemde sleutelprojecten zijn diverse andere woningbouwlocaties in voorbereiding.