De dames Plomp-Vonk (links) en Meulenbeld-Letteboer mochten de eerste jubileummok in ontvangst nemen.
De dames Plomp-Vonk (links) en Meulenbeld-Letteboer mochten de eerste jubileummok in ontvangst nemen.

Vrouwen van Nu vieren jubileum

di 13 april 2021

Op 17 april is het voor 'Vrouwen van Nu', afdeling Vriezenveen een bijzondere dag. Het is namelijk 65 jaar geleden dat de afdeling werd opgericht als Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen, met als doel: de ontwikkeling, vorming en zelfontplooiing van vrouwen in plattelandsgebieden.

Er werden diverse cursussen georganiseerd en ook handwerken was en is een geliefde bezigheid. In de loop der jaren is er veel veranderd. Er kwam een zangkoor, toneelgroep, leeskringen en een volksdansgroep. Handwerken veranderde in creatief bezig zijn en er werd een cultuurgroep gestart, met onder andere bezoeken aan een schouwburg, musea, tentoonstellingen, theater- en filmvoorstellingen of een reisje. Voor veel dames heeft de computer geen geheimen meer.


Bijna 100 leden

Doordat veel dames tegenwoordig een baan of vrijwilligerswerk hebben en de vergrijzing toeslaat, loopt het ledenaantal de laatste jaren wat terug, maar de vereniging telt nog steeds 99 leden.

Vanwege de coronacrisis moesten alle afspraken vanaf maart 2020 worden opgeschort, maar de dames blijven optimistisch en hopen aan het einde van dit jaar weer een feestelijke bijeenkomst te kunnen organiseren.


Verrassing

Voor 17 april krijgen de leden nog leuke verrassing. Een felicitatie voor alle leden met deze heugelijke dag. De dames Plomp-Vonk en Meulenbeld-Letteboer, die lid zijn sinds 1973, mochten de eerste jubileummok in ontvangst nemen.