Op de foto links Miranda Felix en rechts Anita Stroot en de andere drie fietsers. Groet
Op de foto links Miranda Felix en rechts Anita Stroot en de andere drie fietsers. Groet G. Brokelman

Fietsen voor Alzheimer

di 13 april 2021

Wát een feestje donderdagochtend 8 april n De Ham. Anita Stroot en Miranda Felix van Evenmens Twenterand stapten samen op de fiets met Betsy Valk, Harm Beens en Gerrit Nijzink om geld in te zamelen voor Alzheimer Nederland. Het gezelschap vertrok rond de klok van 10.00 uur vanaf het Ontmoetingscentrum Juliana om gezamenlijk een grote ronde te fietsen en op deze manier aandacht te vragen voor deze mooie challenge. In totaal fietsen Miranda en Anita ieder 280 kilometer in de maand april.

De consulenten van Evenmens Twenterand doen mee aan de Alzheimer Challenge, een initiatief van Team Alzheimer. De Alzheimer Challenge is een fietsevenement om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. Deelnemers worden uitgedaagd om in de maand april 280 kilometer te fietsen, één meter per patiënt in Nederland. Op wat voor fiets en in welk tijdsbestek zij deze afstand afleggen mogen de deelnemers zelf bepalen. “Onderzoek naar deze ziekte is heel belangrijk”, legt Anita Stroot uit. Miranda: "In ons werk komen wij veel mensen met geheugenproblemen tegen en hun mantelzorgers. Wij proberen hen zo goed mogelijk te ondersteunen, maar willen graag dat er meer onderzoek wordt gedaan. Daarom hebben wij ons opgegeven voor deze challenge. Mensen kunnen ons sponsoren met een bijdrage, maar mogen ook een steentje bijdragen door een stukje mee te fietsen. En deze mogelijkheid hebben Betsy, Harm en Gerrit direct gegrepen”.

Op de dag van de tocht der tochten, zoals Betsy het gekscherend noemt, wordt nog eens extra geld opgehaald. Zowel Betsy als Anneke, een deelnemer van het Ontmoetingscentrum, namen een goedgevulde envelop mee. De deelnemers hadden ondanks de kou een mooie en gezellige dag. Team Evenmens heeft inmiddels zo'n kleine 1400 euro ingezameld.