Mooie vogel in de wei
Mooie vogel in de wei Grietje

KNNV in een nieuw jasje

di 23 maart 2021

In deze coronatijd met zijn beperkingen, bezoeken zoveel meer mensen onze natuurgebieden. In Twenterand zijn daar heel bekende bij als Engbertsdijksvenen en Eerder Achterbroek, maar er zijn ook minder bekende, en daar is het vaak net zo mooi, maar wel een stuk rustiger. Bij de leden van de KNNV Vriezenveen zijn die wel bekend, maar voor veel overige bewoners niet.

Voor die mensen is er sinds 15 februari een heel aantrekkelijk hulpmiddel. Op die datum is de geheel vernieuwde site van de KNNV de lucht in gegaan. Voor wie daar een kijkje neemt gaat een wereld open. Bij de KNNV wordt nog vaak gedacht aan een stel ietwat zonderlinge lieden, met verrekijker en vlindernetje op pad in het groen.

Nieuwsbrief

Wat voor de vereniging wel zorgelijk is in deze tijd, is ook voor de leden het gemis aan contact. Vrijwilligerswerk in groepen ligt al een hele tijd stil, net als de excursies naar andere gebieden. Vooral dat laatste telt zwaar, het is voor velen juist de reden om lid te worden. Om toch op de hoogte te blijven van wat er zoal speelt in de ons omringende natuur, is er sinds kort een digitale nieuwsbrief. In eerste instantie voor de leden, maar iedereen die nieuwsgierig is geworden kan hem krijgen. Geef hiervoor je mailadres door aan webmaster@vriezenveen.knnv.nl.