Windmolens langs gemeentegrens

di 23 maart 2021

Nu steeds meer gemeenten, in het kader van de RES overstag gaan en besluiten tot plaatsing van windmolens, treedt ook steeds vaker een van de negatieve effecten van windmolens op: niemand wil ze, geen gemeente wil ze en dus worden ze het liefst langs de gemeentegrens geplaatst. Vanuit de gedachte, dan hebben zo min mogelijk inwoners van Twenterand er last van en inwoners van de buurgemeente worden niet bij het proces betrokken. Zo is eigenlijk de slagschaduw van windmolens al voor plaatsing zichtbaar.


VVD TWENTERAND

De VVD Twenterand vindt plaatsing van windmolens langs de gemeentegrens, zonder fatsoenlijke inspraak voor alle belanghebbenden (zowel binnen als buiten de gemeente) ongewenst.De gemeente Tubbergen heeft als zoekgebied voor het plaatsen van windturbines onder meer de Weitemanslanden aangewezen, een gebied dat deels in Tubbergen, deels in Twenterand en ook nog deels in Almelo ligt. Waar de gemeente Tubbergen de bewoners correct informeerde over de beoogde plekken voor de plaatsing van windmolens, in het grensgebied met Vriezenveen, daar laat de gemeente Twenterand, waartoe Vriezenveen behoort, zulks tot op heden na. Dat beweert de VVD in Twenterand die zegt dat ingezetenen van deze gemeente formeel van niets weten. VVD wil dat het college van burgemeester en wethouders nu snel actie ondernemen tot burgerparticipatie. De VVD heeft hierover vragen gesteld aan het college van B&W Twenterand.

Deto zamelt papier in

Op zaterdag 27 maart, de laatste zaterdag van de maand, zamelen de vrijwilligers bij DETO oud papier in. Van 9.00 tot 12.00 uur kunt u oud papier brengen via de ingang van de Soweco bij het DETO-terrein. Er is hulp aanwezig om uw oud papier