ma 27 december 2021

Vierde Katinger

De gemeente Hardenberg is bezig met aanpassing van de wegenstructuur op bedrijventerrein Katingerveld in Balkbrug. Daarom is er een nieuwe straatnaam nodig. De gemeentelijke werkgroep straatnaamgeving heeft besloten de nieuwe weg naast de straatnamen Eerste Katinger, Tweede Katinger en Derde Katinger de Vierde Katinger te noemen. Alle straten, fietspaden, wandelpaden, pleinen en plantsoenen in de gemeente Hardenberg krijgen een straatnaam. Een belangrijke reden hiervoor is de vindbaarheid voor onder meer de hulpdiensten in het geval van calamiteiten. 

Vergeefse zoektocht naar de kerstbal

Tot grote teleurstelling van het echtpaar Kosse uit Dedemsvaart heeft de zoektocht naar de kerstbal met een foto van haar overleden dochter Debora niets opgeleverd. "We hebben alle straten afgezocht en kijken nog elke dag goed om ons heen. Misschien ligt de bal ergens in een dakgoot, maar tot nog toe helaas," zegt vader Bennie Kosse. Hij en zijn vrouw hebben de moed opgegeven en zijn helemaal gesloopt door het voorval. Het echtpaar had, zoals elk jaar, een kerstbal met een foto van hun overleden dochter Debora in de Wensboom in Dedemsvaart gehangen. De bal werd echter uit de boom gerukt en is sindsdien spoorloos. Kosse denkt aan moedwillige vernieling omdat de bal met een dubbele knoop in de boom was vastgemaakt. Dochter Debora overleed 10 jaar geleden op 13-jarige leeftijd. De hoop dat iemand iets gezien heeft of dat de dader zich meldt heeft hij inmiddels opgegeven.

 

"We hebben thuis nog een nieuwe bal. Die hangen we volgend jaar in onze eigen boom. De Wensboom was mooi, maar we willen het risico op diefstal/vernieling nooit meer lopen," aldus Kosse. De Wensboom, die dit jaar voor het eerst onder auspicien van de stichting Dedemsvaart Events bij De Baron was geplaatst, wordt deze week verwijderd om eventuele misstanden tijdens de jaarwisseling te voorkomen.