ma 27 december 2021

Lekker smullen

Leden van de Stuurgroep Fondsenwerving van de PKN-gemeente Dedemsvaart benadrukken dat mensen, die de afgelopen weken een bestelling hebben geplaatst voor oliebollen, knieperties of arretjescake voor de jaarwisseling, zich geen zorgen hoeven te maken. Er wordt ondanks de corona-maatregelen, gewoon gebakken. 

De bestelde producten kunnen vrijdagmiddag 31 december, tussen 13.00 en 15.00 uur, worden opgehaald bij kerk de Antenne aan de Wilhelminastraat in Dedemsvaart. 

Audities

Vanwege de corona-beperkingen voor de cultuursector heeft het bestuur van Muziektheater VAKK uit Dedemsvaart besloten de audities voor haar nieuwste musical All Shook Up begin januari te cancelen. Desgevraagd laat voorzitter Gert Jan Ahles weten dat de audities waarschijnlijk worden gehouden op 5 en 6 februari 2022 in de Gashouder. Ook dit weer afhankelijk van de dan geldende corona-maatregelen en beschikbaarheid van de locatie. 

"We liggen nu even stil, maar de leden kunnen wel zelf oefenen met digitaal studie-materiaal, het script," aldus de voorzitter. Normaliter zou VAKK op 12 januari 2022 weer met de eerste gezamenlijke repetities beginnen. In plaats daarvan heeft het Muziektheater besloten die avond een online spelprogramma te houden. "We hopen dat de regels daarna snel versoepeld worden, zodat we weer als vanouds bij elkaar kunnen komen."

Woonwijk in het licht 

De oproep van het bestuur van de Burendagcommissie Kotermeerstal-Zuid in Dedemsvaart om de woonwijk tijdens de laatste dagen van dit jaar massaal in het licht te zetten, was niet tegen dovemansoren gezegd. 

Heel veel huizen, tuinen en schuurtjes zijn dezer dagen volop verlicht. "Een mooi teken van saamhorigheid en betrokkenheid in onze buurt," aldus het enthousiaste bestuur.