Young Leaders certificaatuitreiking in Amersfoort met wethouders en raadsleden.
Young Leaders certificaatuitreiking in Amersfoort met wethouders en raadsleden.

Jonge leiders en strijders gezocht

za 18 december 2021 Hardenberg

Tussen januari en april 2022 kunnen jongeren tussen de 14 en 26 jaar meedoen aan een gratis Young Leaders training georganiseerd door Talentenjacht. Doel is om jongeren te stimuleren in hun ontwikkeling tot zelfbewuste personen die verantwoordelijkheid willen nemen in hun buurt, school of vereniging.

De training wordt georganiseerd in samenwerking met onder andere sociaal werk de Stuw, Noorda & Co en Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Jongeren die meedoen werken aan sociale vaardigheden, leren op zichzelf te reflecteren en te bouwen aan hun eigen toekomst in de gemeente Hardenberg. Daarmee worden jongeren geactiveerd om hun eigen kwaliteiten in te zetten als positief rolmodel voor andere jeugd.

Young Leaders bestaat uit een trainingsdeel en een activiteitendeel. Tijdens deze training bedenken deelnemers een of meerdere plannen voor het organiseren van verbindende activiteiten. Ook gaan zij van start met de uitwerking van hun ideeën door een werkplan en begroting te maken. Met ondersteuning van een coach gaan zij aan de slag met de uitvoering van de activiteiten die zij hebben bedacht. Denk bijvoorbeeld aan een buurtfeest voor jong en oud, een sporttoernooi of een jongerendebat. Deelnemers kiezen zelf welke initiatieven zij voor hun buurt willen nemen.

Meer informatie en/of aanmelden? Bel Geertje Kleine Schaars via 06-34824375 of via e-mail YNGLEADERZ@GMAIL.COM.