“Doe iets voordat het te laat is”

di 14 december 2021 Dedemsvaart

Het Ommerkanaal, de doorgaande weg van Dedemsvaart naar Ommen, is levensgevaarlijk. Hoewel er ter plaatse een maximum snelheid van 60 km/uur geldt, wordt er volgens velen door automibilisten veel harder gereden. “Het is een kwestie van tijd wanneer het hier een keer mis gaat en ik vrees dat het dan ook goed mis is,” zegt Jolanda Wemekamp.

De Dedemsvaartse woont aan het Ommerkanaal en ziet dagelijks angstaanjagende taferelen met schoolgaande jeugd op een fiets, veelal zonder verlichting of met een rugzak op, waardoor de achterverlichting niet goed zichtbaar is, maar ook landbouwverkeer dat over de weg raast en automobilisten, die de weg als racebaan gebruiken. “Als waren ze Max Verstappen,” grapt Jolanda. Ze wil graag dat er snelheidsbeperkende maatregelen worden genomen en heeft het plan opgevat daar binnenkort in elk geval met Plaatselijk Belang Dedemsvaart over te spreken in de hoop dat de belangenorganisatie de problematiek bij de gemeente onder de aandacht kan brengen. 

Drempels

 “Misschien kan er wat gedaan worden in de vorm van verkeersdrempels of dergelijke. Er moet in elk geval wat gebeuren voordat het te laat is,” aldus de Dedemsvaartse, die persoonlijk in een bocht aan het Ommerkanaal woont en al eens een auto in huis heeft gehad. “Gelukkig zijn er toen geen persoonlijke ongelukken gebeurd, maar dat was meer geluk dan wijsheid. Er is toen wel actie door de gemeente op ondernomen in de zin van een vangrail voor ons huis, maar dat lijkt mij niet afdoende. Zeker niet met het oog op het vele landbouwverkeer en fietsende schooljeugd, die van het Ommerkanaal gebruik maakt. Het Ommerkanaal is min of meer een sluiproute in Dedemsvaart,” meent Jolanda. 

Dat er meerdere mensen zijn, die zeer bezorgd zijn over de verkeerssituatie aan het Ommerkanaal wordt met name duidelijk op Facebook, waar het commentaar over de levensgevaarlijke weg niet van de lucht is.

Afbeelding