Artikelen in deze editie

Op maandag 13 december heeft wethouder Mulder van de gemeente De Wolden de naam van het nieuwe viaduct in Drogteropslagen onthuld. Na een zorgvuldige selectie van de inzendingen heeft het publiek de naam ‘De Tippe’ gekozen.

Ontzorg de zorg met uw wens

Winkelacties kunnen in verband met de huidige maatregelen niet doorgaan. Dat betekent dat de grote winkelactie in december, waar altijd veel houdbare producten worden opgehaald, ook is geschrapt. Dat is een flinke domper voor de Voedselbank Hardenberg-Ommen.

Op zaterdag 18 december zou Wijkvereniging Rondom de Brink een kaartmarathon in ‘t Uilenest aan het Meeuwenplein 10 in Hardenberg organiseren. Dit evenement gaat niet door.

De eerste 250 exemplaren van het Gramsberger Kwartetspel waren snel uitverkocht, waarna Stichting ProGram er in allerijl nog 100 heeft bijbesteld.

Op zondag 16 januari is er in de R.K. kerk te Slagharen een oecumenische dienst in het kader van de ‘Week van Gebed voor de Eenheid’ waarin christenen wereldwijd samen bidden voor eenheid van christenen en kerken.

Burgemeester Offinga geen curator meer

Payday…

De leden van de Ommer muziekverenigingen De Bazuin, Soli Deo Gloria en Crescendo komen woensdag 22 december weer langs de deur om het oude papier op te halen.

Hoog bezoek

Ondanks dat er veel markten en evenementen rond de Kerstdagen niet doorgaan, zijn de blazers van Stichting Midwinterhoornblazers Hardenberg e.o., de Reest en Vechtbloazers toch actief bezig met het blazen van de midwinterhoorn, onder andere bij verzorgingshuizen.

Op middellange termijn toenemende winterkansen

Boerenmarkt in kerstsfeer

Op woensdag 24 november behaalden zes studenten van de Entree-opleiding op Alfa-college Hardenberg hun reanimatiecertificaat. Ze zijn daardoor nu officieel Basic Life Support Hulpverlener, een kwalificatie vanuit de Nederlandse Reanimatie Raad.

“Blijf scherp op coronaregels”

Heb jij wel eens te veel aan je hoofd? Kun je tussendoor nog voldoende ontspannen? Als dat niet meer gaat kunnen stressklachten ontstaan. Een cursus mindfulness, anders omgaan met stress, kan je helpen balans te vinden tussen stress en ontspanning.

Overval op supermarkt Dedemsvaart

Maandag 27 december zie je op TV Oost de bioscoop-hit De Beentjes van Sint-Hildegard. Een komisch drama met Herman Finkers, Johanna ter Steege en Leonie ter Braak.

Kerstkransen actie afgeblazen

Donderdagmiddag 9 december was er veel activiteit in de achtertuin van Huize De Eik in Slagharen. Zo'n 16 leerlingen van basisschool de Vonder kwamen de vrijwilligers van Huize De Eik helpen met het planten van fruitstruiken en bloembollen.

Volgens het Integraal Huisvestingplan voor het basisonderwijs is het gebouw van basisschool De Wiekslag in Bruchterveld nieuw gebouwd. Nu kan de subsidie voor de nieuwbouw worden vastgesteld.

Heileuvers Schilderijenhuis heeft weer een pareltje uit het Vechtdal ontdekt; Harry Soepenberg uit Den Ham (Hardenberg, 1970) weet als geen anders ons prachtige Vecht- en Reestdal weer te geven in zijn sprekende schilderijen.

Doe meer met Taal

Het concertjaar in de Willem Hendrik Zwart Hal wordt feestelijk afgesloten met een Oudejaarsconcert vol herkenning en mooie melodieën door organist Everhard Zwart. Het concert vindt plaats op donderdag 30 december om 15.00 uur aan de Grensweg 17 in Lemelerveld.

CBR Rijbewijs keuringen

Meer ruimte

"Doe iets voordat het te laat is"

De oproep van de DMC aan kinderen om mee te doen aan de Kootje Sinterklaaskleurwedstrijd heeft een berg aan inzendingen opgeleverd.

Job Lamberink weg bij Bruchterveld

Mariënberg door met Visscher

Sinds januari 2020 verzorgt sportvereniging LOVA lessen Fun Fitness in het dorpshuis van Linde. Fun Fitness is een work-out met een lagere intensiteit dan Steps, maar die wel degelijk uitdagend is.

Bridgen

Koersbal

Debuut in de kickboksring

Voetbal